RCS&RDS, a doua companie care lanseaza servicii 5G in Romania

Filiala din Romania a RCS&RDS lanseaza joi, in Bucuresti, noul serviciu Digi Mobil 5G Smart, ce va fi furnizat prin intermediul primelor statii de emisie 5G ale companiei, potrivit unui anunt remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).


"Dorim sa informam actionarii si investitorii ca azi, 27 iunie 2019, filiala din Romania a societatii RCS&RDS SA anunta lansarea comerciala a noului serviciu Digi Mobil 5G Smart, ce va fi furnizat prin intermediul primelor statii de emisie 5G ale RCS&RDS. Lansarea marcheaza si startul procesului de dezvoltare a viitoarei retele 5G a RCS&RDS. Ulterior lansarii serviciului, clientii serviciilor Digi Mobilale RCS&DS vor avea acces la servicii cu viteze 5G si latenta mica, furnizate prin intermediul primelor statii de baza 5G ale RCS&RDS", se spune in textul publicat pe site-ul BVB.

In urmatoarele saptamani, pe langa statiile de baza 5G active din Bucuresti, RCS&RDS va lansa serviciul si in urmatoarele cinci localitati din Romania: Constanta si Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca si Iasi.

Incepand din luna septembrie a acestui an, este previzionata lansarea serviciului in Sinaia, Busteni, Predeal, Brasov, Poiana Brasov, Timisoara, Craiova si Sibiu.

Dezvoltarea retelei 5G va fi graduala (la fel si investitiile planuite pentru o asemenea dezvoltare), urmarind interesul pietei fata de aceasta noua tehnologie, precizeaza compania.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
România primește ultimatum de la Comisia Europeană pentru defrișări ilegale
Setari Cookie-uri