19 Ianuarie 2007

Biroul de la Bucuresti al Accenture va furniza servicii IT pentru AIG Europe

Biroul de la Bucuresti al companiei de consultanta si solutii IT Accenture a semnat un contract pentru zece ani, in valoare de 100 miloane dolari, cu AIG Europe, pentru furnizarea de serviicii IT si de consultanta unei divizii AIG specializate in asigurari pentru IMM-uri, a anuntat Accenture.

Contractul a fost semnat cu subsidiara europeana a asiguratorului american AIG, iar Accenture va furniza o platforma IT, precum si servicii de consultanta tehnologica si manageriala companiei AIG Entrepreneur, o divizie a AIG specializata in servicii de asigurari generale pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM), scrie Accenture pe pagina de internet.

Contractul semnat de AIG cu Accenture urmareste imbunatatirea eficientei operatiunilor si a calitatii serviciilor oferite de AIG Entrepreneur si va fi implementat in mai multe tari europene, incepand cu Franta.

Potrivit contractului, Accenture va furniza servicii IT si de consultanta diviziei europene a AIG prin intermediul Accenture Insurance Services, o divizie a Accenture specializata in servicii IT si de consultanta pentru companii de asigurari generale si de viata, precum si pentgru furnizorii de produse de pensii, afacerile aferente contractului urmand a se derula prin biroul de servicii al Accenture de la Bucuresti.

"Centrul nostru de la Bucuresti va furniza servicii IT si de consultanta de inalta calitate si la preturi competitive pentru AIG Entrepreneur, in vederea derularii cu succes a operatiunilor companiei pe pietele-cheie din Uniunea Europeana", a declarat directorul diviziei specializate in asigurari a Accenture, Serge Callet.

In urma semnarii contractului dintre Accenture si AIG, centrul de servicii multilingv al Accenture de la Bucuresti se va alatura centrelor similare ale companiei, specializate in servicii IT, consultanta si outsourcing, din Franta, Italia, Olanda, Spania, India si Filipine.

Accenture este o companie globala specializata in consultanta manageriala, servicii tehnologice si outsourcing (externalizarea proceselor de afaceri). Compania opereaza in 49 de tari, dispune de un numar de circa 146.000 de angajati si a inregistrat, in anul fiscal incheiat in august 2006, venituri nete in valoare de 16,65 miliarde dolari. Accenture s-a infiintat ca o divizie de consultanta in cadrul companiei Arthur Andersen, desprinzandu-se, apoi, de aceasta. Compania functioneaza pe cont propriu din 1989, initial sub numele de Andersen Consulting, apoi, din 2001, sub numele actual, Accenture. In Romania, Accenture functioneaza din iulie 2006.

AIG este lider mondial in domeniul produselor de asigurari si de protectie financiara, desfasurand operatii in 130 de tari. Dupa primele noua luni ale anului 2006, AIG a inregistrat venituri nete in valoare de 10,6 miliarde dolari, fata de 10,03 miliarde dolari, in perioada similara a anului 2005. AIG este prezenta in Romania prin intermediul companiilor AIG Romania (asigurari generale) si AIG Life (asigurari de viata).



Citeste si