Facebook a anuntat vineri ca a suspendat zeci de mii de aplicatii care reprezentau un potential risc din punctul de vedere al respectarii vietii private a utilizatorilor sai, dupa o ancheta interna efectuata pe milioane de aplicatii, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Reteaua de socializare a lansat aceasta ancheta ca raspuns la scandalul Cambridge Analytica: in 2018, un lansator de alerta a dezvaluit ca aceasta intreprindere britanica efectuase campanii de manipulare in masa pentru a influenta alegatorii americani si britanici, trecand prin aplicatii pe Facebook.

"Noi promiseseram la vremea respectiva ca vom trece in revista toate aplicatiile care au avut acces la cantitati importante de informatii (despre utilizatori) inainte de schimbarea regulamentului nostru in 2014", explica intr-un comunicat Ime Archibong, vicepresedinte al parteneriatelor la Facebook.

Pentru aceasta mare ancheta, platforma a lucrat cu " sute de persoane: avocati, anchetatori externi, analisti de date, ingineri" cu scopul de a "intelege mai bine mecanismele abuzive" si a putea, in fine, "sa depisteze actorii nefasti printre dezvoltatori".

Suspendarile vizeaza 400 de dezvoltatori, dar "nu inseamna neaparat ca aceste aplicatii reprezinta o amenintare pentru oameni", a indicat Ime Archibong.

Unele aplicatii "nu au raspuns cererilor noastre pentru a avea mai multe informatii, deci noi le-am suspendat, conform angajamentelor noastre de a actiona", a precizat el.

De la izbucnirea scandalului Cambridge Analytica in martie 2018, Google si Facebook sunt supuse unei atentii deosebite in special din partea unor guverne, atat in SUA, cat si in Europa, privind utilizarea datelor personale.

Agentia de protectie a consumatorilor americani a aplicat in iulie o amenda record de 5 miliarde de dolari pentru Facebook pentru ca si-ar fi "inselat" utilizatorii cu privire la controlul asupra vietii lor private, in special in cursul unei scurgeri masive de date personale spre firma britanica Cambridge Analytica, implicata in campania prezidentiala a lui Donald Trump si cea pentru Brexit in Regatul Unit.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri