Smartwatch-urile au devenit tot mai populare, insa nu sunt folosite doar pentru a indica ora, ci si pentru o conectivitate mai mare, dar si ca motivare pentru a face mai mult sport si mai bine.

Daca ai ajuns la acest articol inseamna ca te intereseaza un asemenea gadget si esti curios sa afli care ti s-ar potrivi cel mai bine. Exista mai multe optiuni pentru Android, insa una singura (si cea mai buna pentru iOS).

Daca ai un iPhone si vrei un ceas inteligent atunci alegerea este una evidenta: Apple Watch (si celalalte ceasuri prezentate in articol se pot conecta la iPhone). Acum mai trebuie sa hotarasti exact cat vrei sa cheltuiesti pe un asemenea gadget. Cel mai nou ceas, Apple Watch 5, este cel mai scump, dar si telefonul cu cele mai multe functii. Marea noutate la Watch 5 este faptul ca are un afisaj mereu aprins (always-on), in timp ce autonomia bateriei este de o zi sau o zi si jumatate. Il poti cumpara de aici sau poti alege versiunea Apple Watch 3 daca nu te intereseaza functia cu ecranul mereu aprins si este si mai ieftin.

Ce smartwatch sa alegi pentru telefonul tau Android

Daca ai un telefon Samsung atunci cea mai buna alegere ar fi un ceas Samsung. Iti recomandam Samsung Galaxy Watch Active 2, este cel mai nou gadget de acest fel de la coreeni si vine cu cateva functii interesante. Ecranul rotund este unul Super AMOLED de 1,4 inci, ce are un aspect placut si poti alege dintre sute de fete din magazinul coreenilor. Ceasul iti poate monitoriza pulsul, respiratia, pasii, diferite antrenamente si-l poti folosi si cand dormi ca sa vezi cum iti este somnul. Il gasesti acum la reducere si este disponibil in mai multe nuante de culoare.

Cei de la Fitbit au lansat de curand versiunea doi a popularului ceas Fitbit Versa, iar Fitbit Versa 2 aduce cateva functionalitati interesante. In primul rand, si acest model de ceas are optiunea de always-on display, insa autonomia bateriei nu va mai fi de 7 zile, ci de 3 sau 4. O alta functionalitate utila este faptul ca poti raspunde la mesaje cu vocea. Ceasul are un microfon si poti raspunde vocal, iar vorbele tale sunt transformate in text. Smartwatch-ul este nou, deci inca nu se afla la reducere, dar are un pret destul de bun pentru ceea ce face si-l poti cumpara de aici.

O varianta ceva mai ieftina, insa nu neaparat una mai slaba din punct de vedere al calitatii, este Huawei Watch GT. Ceasul inteligent al Huawei, lansat in urma cu un an, este foarte bun pentru monitorizarea indicatorilor pentru sport, dar poate fi folosit si la birou in fiecare zi deoarece are o autonomie uriasa de cam doua saptamani. Ceasul functioneaza cu orice telefon Android si-l poti cumpara de aici.

Ceasuri inteligente pentru copii

Probabil ca cei mici nu au nevoie de un gadget care sa le indice pasii facuti, notificarile sau mai stiu eu ce alte lucruri. Insa un ceas inteligent ar putea inlocui un telefon. Cu ajutorul unui astfel de ceas un copil ar putea apela numere introduse in agenda, poate trimite mesaje vocale si text, iar parintii pot monitoriza activitatea copilului si pot vedea pe unde sunt si esti notificat daca iese dintr-un perimetru stabilit de tine.

Este un gadget de care copii se vor bucura, iar parintii vor fi ceva mai linistiti. Acest model se afla la reducere pe eMAG, insa poti gasi si alte produse asemanatoare cu functii similare.

Sursa foto: Jacob Lund / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri