Jumatate din companiile mari au bugete de securitate IT mai mici decat cheltuielile medii pentru securitate cibernetica, potrivit unui studiu realizat de Kaspersky IT Security Calculator.

Conform statisticilor Kaspersky IT Security Calculator, bugetele a 45% dintre IMM-uri si a 50% dintre intreprinderile mari se situeaza sub cheltuielile medii - care sunt de 205.000 de dolari pentru intreprinderile mici si mijlocii si de 8 milioane de dolari pentru companiile mari, iar asta in contextul in care cheltuielile cu securitatea cibernetica au crescut cu aproximativ 9% in 2019, scrie Agerpres.

Kaspersky mentioneaza ca serviciul sau IT Security Calculator ajuta companiile sa afle cati bani sunt cheltuiti pentru securitatea IT in intreaga industrie, astfel incat firmele sa inteleaga unde se situeaza pe piata, sa isi compare bugetul cu alte companii si sa isi imbunatateasca planificarea.

Sondajul Kaspersky, realizat in randul a aproape 5.000 de organizatii din intreaga lume, arata ca la nivel global bugetele de securitate IT continua sa creasca de la an la an. Astfel, 70% dintre respondenti precizeaza ca se asteapta ca bugetul lor de securitate IT sa creasca in urmatorii trei ani.

Cu toate acestea, statisticile rezultate din utilizarea Kaspersky IT Security Calculator in perioada octombrie 2018-2019 au relevat faptul ca unele companii nu tin pasul cu aceasta tendinta, astfel incat cheltuielile lor de securitate IT sunt mai mici decat media, situatie observata in 45% din calculele pentru IMM-uri si in 50% din calculele pentru utilizatorii din intreprinderile mari.

Citeste si:
NEMO Express, bresa MAJORA: AWB-urile clientilor, "la liber"
NEMO Express, bresa MAJORA de...

Per total, bugetele de securitate IT ale IMM-urilor au fost ulterior revizuite in 46% din cazuri, bugetele companiilor mari au fost revizuite in 38% din cazuri, iar companiile foarte mici au facut-o in 16% din cazuri.

Pentru intreprinderile mici si mijlocii, problema bugetului poate fi si mai complicata, deoarece nu este vorba doar de bani, ci si de alinierea procesului de planificare bugetara, care poate fi provocator din cauza cerintelor in materie de resurse umane si expertiza privind riscurile de securitate cibernetica relevante si metodele de protectie pentru diferite servicii din cadrul companiei, potrivit Kaspersky.

Kaspersky este o companie de securitate IT care ofera solutii de securitate in domeniu. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky, precum si 270.000 de companii.

Citeste si:
Ce aduce nou solutia de securitate Bitdefender 2020
Ce aduce nou solutia de...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mii de site-uri, inclusiv Wikipedia, distribuie malware pentru macOS
Setari Cookie-uri