Jumatate din companiile mari au bugete de securitate IT mai mici decat cheltuielile medii pentru securitate cibernetica, potrivit unui studiu realizat de Kaspersky IT Security Calculator.

Conform statisticilor Kaspersky IT Security Calculator, bugetele a 45% dintre IMM-uri si a 50% dintre intreprinderile mari se situeaza sub cheltuielile medii - care sunt de 205.000 de dolari pentru intreprinderile mici si mijlocii si de 8 milioane de dolari pentru companiile mari, iar asta in contextul in care cheltuielile cu securitatea cibernetica au crescut cu aproximativ 9% in 2019, scrie Agerpres.

Kaspersky mentioneaza ca serviciul sau IT Security Calculator ajuta companiile sa afle cati bani sunt cheltuiti pentru securitatea IT in intreaga industrie, astfel incat firmele sa inteleaga unde se situeaza pe piata, sa isi compare bugetul cu alte companii si sa isi imbunatateasca planificarea.

Sondajul Kaspersky, realizat in randul a aproape 5.000 de organizatii din intreaga lume, arata ca la nivel global bugetele de securitate IT continua sa creasca de la an la an. Astfel, 70% dintre respondenti precizeaza ca se asteapta ca bugetul lor de securitate IT sa creasca in urmatorii trei ani.

Cu toate acestea, statisticile rezultate din utilizarea Kaspersky IT Security Calculator in perioada octombrie 2018-2019 au relevat faptul ca unele companii nu tin pasul cu aceasta tendinta, astfel incat cheltuielile lor de securitate IT sunt mai mici decat media, situatie observata in 45% din calculele pentru IMM-uri si in 50% din calculele pentru utilizatorii din intreprinderile mari.

Per total, bugetele de securitate IT ale IMM-urilor au fost ulterior revizuite in 46% din cazuri, bugetele companiilor mari au fost revizuite in 38% din cazuri, iar companiile foarte mici au facut-o in 16% din cazuri.

Pentru intreprinderile mici si mijlocii, problema bugetului poate fi si mai complicata, deoarece nu este vorba doar de bani, ci si de alinierea procesului de planificare bugetara, care poate fi provocator din cauza cerintelor in materie de resurse umane si expertiza privind riscurile de securitate cibernetica relevante si metodele de protectie pentru diferite servicii din cadrul companiei, potrivit Kaspersky.

Kaspersky este o companie de securitate IT care ofera solutii de securitate in domeniu. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky, precum si 270.000 de companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri