Producatorul auto Toyota a dezvaluit la CES 2020 ca are in plan sa dezvolte un “oras al viitorului” pentru 2.000 de persoane, in care sa testeze vehicule autonome, tehnologii inteligente si o viata scare se va roti in jurul robotilor.

Proiectul, unic si foarte ambitios, poarta denumirea de “Woven City”, si va fi construit incepand de anul viitor la poalele Muntelui Fuji, la circa 80 de kilometri de Tokyo, scrie CNN.

Akio Toyoda, CEO-ul companiei, a descris orasul ca fiind un “laborator viu” care va permite cercetatorilor, oamenilor de stiinta si inginerilor sa testeze tehnologii emergente intr-un mediu asemanator cu cel dintr-un oras.

Cladirile, vehiculele si gadget-urile vor intercomunica prin senzori si big data, putandu-se astfel testa tehnologii de Inteligenta Artificiala, atat in lumea fizica, palpabila, cat si in cea virtuala. “Vrem sa schimbam Inteligenta Artificiala in Inteligenta Amplificata”.

Orasul va fi construit pe baza unei foste fabrici a producatorului auto de aproape 1 km patrat. Orasul va fi alimentat prin energie 100% regenerabila, in special panouri solare. Vor fi permise in oras doar vehicule electrice, cu emisi zero, autonome, livrarile de produse realizandu-se tot cu o flota inteligenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri