După ce a analizat ratingul primit de pasagerii săi, inclusiv cei din România, Uber lansează primul Raport global de evaluare a utilizatorilor. Raportul prezintă topul țărilor și orașelor în care utilizatorii au cel mai bun rating în aplicație și momentele în care au cele mai mari șanse să obțină 5 stele

Potrivit raportului, România se află pe locul 12 în top 20 de țări cu cele mai bune evaluări:

 1. Croația
 2. Paraguay
 3. Germania
 4. Ucraina
 5. Polonia
 6. Spania
 7. Portugalia
 8. Argentina
 9. Chile
 10. Japonia
 11. Italia
 12. România
 13. Ecuador
 14. Brazilia
 15. Taiwan (ROC)
 16. SUA
 17. Austria
 18. El Salvador
 19. Republica Cehă
 20. Guatemala

În topul orașelor din România în care utilizatorii au cel mai bun rating, Iașiul se află pe primul loc:

 1. Iași
 2. Cluj
 3. Timișoara
 4. Brașov
 5. București

Cele 5 țări ale căror evaluări au crescut semnificativ în ultimii 5 ani:

 1. Ghana
 2. Austria
 3. Hong Kong
 4. Bangladesh
 5. Bolivia

Pentru utilizatorii din România care țin la ratingul lor, vineri este ziua în care au cele mai mari șanse să primească 5 stele. Pe când, la nivel global, ziua cea mai bună este lunea, iar duminica utilizatorii primesc cele mai slabe evaluări.

La nivel global, 1 ianuarie (Anul Nou) este data calendaristică cu cele mai slabe evaluări pentru utilizatorii Uber, pe când 31 decembrie și 2 ianuarie sunt cele mai bune zile. Se pare că perioada sărbătorilor de iarnă este specifică evaluărilor slabe, urmată de Ziua Recunoștinței și Halloween.
În România, utilizatorii au primit cele mai bune evaluări în mijlocul verii, pe 1 august.

Retail jobs

În România, utilizatorii au mai multe șanse să primească 5 stele dimineața - la 9:00 am, însă, cei ce călătoresc trebuie să se trezească mai devreme pentru un rating bun pentru că la nivel global lucrurile stau un pic altfel:

 1. 7:00 AM
 2. 8:00 AM
 3. 6:00 AM
 4. 9:00 AM
 5. 10:00 AM

Utilizatorii care călătoresc între miezul nopții și 4 dimineața au cele mai mari șanse de a primi un rating slab:

 1. 3:00 AM
 2. 2:00 AM
 3. 4:00 AM
 4. 1:00 AM
 5. Midnight

Pentru a reaminti utilizatorilor cum pot avea o călătorie plăcută, bazată pe respect, Uber i-a întrebat pe șoferi care sunt acele mici gesturi care pot duce la un rating slab: de la o portieră trântită, până la timp nesfârșit de așteptare. Mai jos sunt 5 sfaturi utile de la șoferi pentru utilizatori pentru un rating cât mai bun

 1. Nu întârzia: Fii pregătit/ă pentru preluare atunci când șoferul se apropie, sau anunță-l în aplicație dacă trebuie să te aștepte. Asigură-te că ai introdus adresa corectă pentru îmbarcare și că ești în locul indicat.
 2. Nu închide portiera într-un mod neglijent: Amintește-ți că cei mai mulți dintre șoferi folosesc mașina personală și tratează-le bunurile cu grijă.
 3. Volumul muzicii: E în regulă să-i ceri șoferului să dea drumul la muzică în mașină. Ai grijă să întrebi înainte dacă este de acord să ridici volumul.
 4. Mâncarea și băutura în mașină: Cel mai bine este să îl întrebi pe șofer dacă este de acord să consumi mâncare sau băutură în timpul cursei. În cazul în care nu ești atent și lași în urma ta un mic dezastru, șoferul va trebui să curețe mașina pentru următorul utilizator. Așa că, pizza aia sigur mai poate aștepta.
 5. Siguranța este pe primul loc: Șoferii vor să se asigure că pasagerii lor sunt în siguranță. Așa că nu vei obține ratingul mult dorit dacă îi ceri să meargă cu viteză sau să călătorească cu mai multe persoane în mașină decât îi permite legea.
Citeste si:
VIDEO | BMW Seria 7 2023 vine cu tehnologie îmbunătățită de parcare...
VIDEO | BMW Seria 7 2023 vine...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri