Flagship-urile Samsung Galaxy S20 și Galaxy S20 Ultra sunt deja disponibile spre precomandă în magazinele din România, la prețurile de 4.300 și respectiv 6.500 de lei. Ce oferă vârfurile de lance ale liderului de piață local la aceste prețuri destul de prohibitive și ce specificații au smartphone-urile? Am ”cules” informații despre terminalele mobile Samsung, cele mai scumpe telefoane mass market de pe piață la această oră.

Ca o comparație, în momentul lansării, Samsung Galaxy S8 costa doar 750$, în timp ce entry level-ul S20 costă, în SUA, cu 300$ mai mult (de la 999$, mai exact). Galaxy S9 avea preț de pornire de la 720$, în timp ce Galaxy S10 costa 899$.

Astfel, Galaxy-urile disponibile în prezent la precomandă sunt cele mai scumpe telefoane mass market de pe piață. Să începem cu lucrurile pozitive.

Un ecran extraordinar

Era de așteptat ca toate cele trei terminale mobile vârf de lance (pe lângă cele doua de mai sus se adaugă și Samsung Galaxy S20 Plus – preț de 5.300 de lei – n.r.) să aiba display-uri de o calitate ireproșabilă, ceea ce s-a și adeverit, scrie presa internațională.

Combinat cu display-ul AMOLED al Samsung, mărimea impresionantă de 6,9 inci al Galaxy S20 Ultra ”te lovește” pozitiv, făcând ca totul să se vadă si să se miște absolut perfect.

Ecranul cu rată de refresh de 120Hz nu reprezintă un motiv suficient să faci upgrade dacă ai, de exemplu, Galaxy S10, însă este un plus în mod clar; Samsung a setat bara sus pentru concurență.

Acumulator satisfăcător

Un ecran mare implică și un telefon mare ceea ce duce aproape invariabil la o baterie pe măsură. Intr-adevăr, bateria de 5.000mAh din Galaxy S20 Ultra este printre cele mai mari din smartphone-uri, iar autonomia ei nu dezamăgește.

Din păcate, deși clienții cer inovații masive pe acest segment, nici Samsung nici un alt jucător din piață nu a lansat vreo noua tehnologie inovatoare, așa că telefoanele tot vor trebui încărcate zilnic, sau cel puțin o dată la o zi și jumătate. Însă Galaxy S20 (Ultra) consumă destul de greu bateria, ținând fără mari probleme o zi, la o rată normală de folosire.

Samsung a inclus și un fast charger de 25W cu Galaxy S20 Ultra, suportând si încărcătorul de 45W dar care trebuie achiziționat separat.

Chiar și cu cel de 25W, smartphone-ul vârf de lance al Samsung se încarcă rapid.

Ar fi fost frumos mai multe culori disponibile

Samsung oferă Galaxy S20 si S20 Plus în culorile albastru si, exclusiv pentru S20, roz, neavând această din urmă opțiune și pentru S20 Ultra.

”Albastrul înnorat” ar arăta excelent pe un telefon atât de mare și cu o suprafață atat de fină ca S20 Ultra. Însă ai de ales doar între gri și negru, ceea ce este destul de clasic și neinspirat.

Zoom-ul de 100x, doar marketing

Zoom-ul digital de 100x este, de fapt, doar marketing, deși chiar și așa este impresionant că un telefon a ajuns să fie capabil de un astfel de zoom.

Fotografiile ies foarte blurate și fără detalii, arătând pur și simplu rău. Deci dacă te-a atras opțiunea zoom-ului de 100x și ar fi acesta un factor definitoriu pentru care ai cumpăra S20 Ultra, mai gândește-te.

Acestea fiind zise, S20 Ultra are capacități zoom mai bune decât alte terminale din categoria sa, acest lucru însemnând ca poate zooma mai mult, menținând calitatea bună a fotografiilor. La zoom de 30x pozele arată încă decent.

Concluzii

Fără îndoială Galaxy S20 Ultra este un telefon fantastic, însă nu se diferențiază atât de mult de vârfurile de rudele mai mici, pentru a justifica prețul de 6.500 de lei. Iar dacă ești interesat(ă) totuși să schimbi telefonul, poate rentează să te uiți la Galaxy S20 Plus, cu ecran de 6,7 inci, mai mare decat S20 care are un ecran de 6,2 inci.

Cele două mari diferențe între S20 Ultra si S20 Pro sunt ecranul mai mare și bateria mai puternică. Ține de preferințele fiecărui utilizator să decidă dacă diferența de 1.200 de lei între cele două telefoane. O altă diferență ar fi rezoluția camerei mai mare de pe S20 Ultra, 108 MP, vs. 12 MP pentru Plus. La fel, pentru un utilizator casual, diferența nu ar trebui sa fie foarte mare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri