Cofondatorul Apple dă în judecată Youtube pentru că permite înșelătorii cu bitcoin care se folosesc de imaginea sa

Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, a dat în judecată platforma Youtube deoarece a permis rularea unor video-uri ce se foloseau de imaginea sa pentru a păcăli utilizatorii să participe la promoții cu criptomonede.

Conform acuzațiilor din proces, pe youtube au fost postate mai multe video-uri care promovau faptul că Wozniak ar susține o promoție la criptomoneda bitcoin.

Utilizatorii erau îndemnați să trimită bitcoin la o anumită adresă pentru a primi înapoi de la Wozniak de două mai mult. La dosar au fost adăugat imagini cu video-urile promovate în care utilizatorilor li se spunea că Wozniak organizează promoții cu câștiguri de până la 10.000 de bitcoin, conform TheVerge.com.

Tactica utilizată este una populară în rândul criminalilor cibernetici, care s-au folosit și de imaginea altor antreprenori de top precum Elon Musk și Bill Gates pentru a derula astfel de promoții.

În luna iulie a acestui an, persoane cunoscute precum Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden sau Barack Obana au fost vizate de o piratare masivă cu criptomonede pe Twitter, situație care a readus în prim plan problema securității cibernetice.

Citeste si:
Coronavirus: Youtube reduce calitatea streaming-ului în Europa
Coronavirus: Youtube reduce...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Mesaje apărute pe aceste conturi piratate, cele mai multe dintre ele şterse rapid, invitau în special utilizatorii de internet să trimită rapid monede virtuale bitcoin către adrese specifice, pretinzând că trimit înapoi dublul sumelor transferate.

''Miercuri fericită! Ofer monede bitcoin tuturor abonaţilor mei. Dublez toate plăţile trimise pe adresa de bitcoin de mai jos'', puteau citi internauţii pe contul lui Elon Musk, directorul executiv al Tesla,

Sursa foto: Viappy / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri