Google construieşte propriul său oraş, lângă sediul central al companiei din Silicon Valley

Google vrea să construiască un nou campus tehnologic lângă sediul central din California. Campusul se va numi Middlefield Park şi se va construi pe 16 hectare. Noul spaţiu va avea locuinţe, parcuri, restaurante şi teren de sport.

Google are planuri mari după ce şi-a dat seama că munca de la birou este nesigură. Compania vrea să facă un „oraş” pentru angajaţii săi, cu 1850 de blocuri şi promite că 20 la sută din locuinţe vor avea un preţ accesibil.

Google vrea să construiască restaurante, spaţii comerciale, piscină şi teren de sport, scrie Digi24.

Proiectul propus de Google include 12 parcări, iar clădirile nu vor fi mai înalte de 12 etaje, din cauza unui aeroport din apropiere.

În timp ce Google va păstra proprietatea majorității campusului, mare parte a spațiilor deschise vor fi accesibile publicului. Acestea vor include parcuri multiple, un centru de recreere care ar putea fi folosit pentru un teren de fotbal și un centru acvatic.

Citeste si:
Ce măsuri ia Comisia Europeană pentru a combate fenomenul de fake news
Comisia Europeană vrea ca...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Planul urmează să fie aprobat până la începutul anului 2021.

Poiectul vine la un an după ce CEO-ul Google, Sundar Pichai, a anunțat că gigantul va investi un miliard de dolari în eforturile de dezvoltare a cel puțin 15.000 de case noi în zona golfului din San Francisco, care constă în cea mai mare parte din transformarea terenurilor existente ale Google în terenuri pentru spații rezidențiale. Pichai a spus la acea vreme că peste 45.000 de angajați Google locuiesc în zona golfului din San Francisco.

Companiile de tehnologie, inclusiv Facebook și Microsoft, au urmat rapid exemplul, promițând la rândul lor să construiască mai multe locuințe în regiunile lor de dezvoltare, pe fondul crizei de locuințe.

Citeste si:
Elon Musk şi-a scos la vânzare 5 dintre proprietăţile californiene
Elon Musk şi-a scos la...
Sursa foto: CNBC - Google

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri