[VIDEO] Robotul Disney care clipește fix ca tine și îți poate imita expresiile faciale

Noul robot dezvoltat de către Disney Research îți poate imita expresiile faciale, fiind capabil să clipească, să te privească fix în ochi și să își întoarcă capul în direcția ta atunci când te apropii de el.

Un senzor aflat la nivelul pieptului anunță robotul că o persoană se află în apropierea sa, iar acesta se poate întoarce pentru a o întâmpina sau pentru a o saluta printr-o simplă înclinarea a capului.

Așa cum se poate observa și în video-ul de mai jos, robotul umanoid poate imita grimasele unui om, îl poate fixa cu privirea sau poate clipi.

Robotul a fost dezvoltat de către inginerii din cadrul diviziilor de research din cadrul Disney, Universitații din Illinois și a Institutului de tehnologie din California, conform The Verge.

Roboții umanoizi sunt din ce în ce mai populari la nivel global, companiile de tehnologie încercând să îi dezvolte în așa fel încât să semene din ce în ce mai mult oamenii atât ca aspect cât și ca modul în care se comportă. Sophia, unul dintre cei mai cunoscuți roboți umanoizi din lume, care a fost prezent și în România și care a devenit oficial ”cetățean” al Arabiei Saudite poate, de asemenea, întelege expresiile faciale date de emoții și le poate imita.

Citeste si:
"Impozitați-ne!". Bogații lumii vor să plătească taxe mai mari
"Impozitați-ne!". Bogații...

Sursa foto: Printscreen / Youtube DisneyResearchHub


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri