Confuzia care i-a adus sute de milioane de dolari pe bursă unei companii după un mesaj dat de Elon Musk

Un mesaj publicat pe Twitter de către miliardarul Elon Musk, ce conținea cuvintele ”Use Signal” ("Folosiți Signal"), i-a făcut pe o parte dintre cei peste 42 de milioane de urmăritori ai săi să investească într-o companie de dispozitive medicale, cu același nume ca al platformei de mesagerie la care fondatorul Tesla făcea de fapt trimitere în mesajul său.

Un ultim update făcut de WhatsApp a stârnit valuri de critici la adresa serviciului de mesagerie deținut de către Facebook. Printre cei care au îndemnat utilizatorii să părăsească aplicația s-a aflat și Elon Musk, care a postat pe Twitter mesajul ”Use Signal” (Folosiți Signal), făcând referire la un alt serviciu de mesagerie.

Însă, se pare că nu toți următorii fondatorului Tesla au înțeles la ce se referea acesta și o parte dintre ei au dat năvală să cumpere acțiuni la compania Signal Advance, ce dezvoltă aparatură medicală, conform markets.businessinsider.com.

Pe 11 ianuarie, la 4 zile de la data la care Elon Musk a postat mesajul pe Twitter, acțiunile Signal Advance au crescut cu 11.708%, de la 0,60 de cenți la 70,85 de dolari.

Valoarea de piață a companiei a ajuns la aproape 300 de milioane de dolari, de la 6 milioane de dolari, valoare înregistrată înainte de mesajul lui Elon Musk.

Citeste si:
Elon Musk anunță că donează 100 mil. dolari. În ce scop îi va dona
Elon Musk anunță că donează...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri