4 Aprilie 2021

Datele personale ale milioane de utilizatori Facebook au fost distribuite în online



Un atac al hackerilor asupra Facebook în luna ianuarie a dus la ”scurgerea” în online a datelor personale a aproximativ 533 de milioane de utilizatori.

Datele pierdute includ numere de telefon, date de naștere, emailuri sau locații. Dintre cei afectați, în jur de 32 de milioane de oameni sunt din Statele Unite, 11 milioane sunt din Marea Britanie, iar vreo 6 de prin India, scrie engadget.com.

Primele îndoieli au apărut în luna ianuarie, când utilizatorii Telegram ar fi fost nevoiți să plătească pentru a căuta în baza de date. Intrușii ar fi profitat de un defect pe care Facebook l-a remediat în august 2019.

Teoretic, nu apar probleme dacă e vorba despre un utilizator nou-venit sau dacă detaliile cheie au fost schimbate în timpul de la remediere, însă încălcarea lasă în continuare multe persoane vulnerabile.

Facebook nu mai poate face multe, având în vedere că datele sunt deja în circulație. Însă compania trebuie să notifice utlizatorii afectați, astfel încât aceștia să fie atenți la mesaje de fraudă sau spam-uri.



Citeste si