Zvonuri circulă despre faptul că, în luna septembrie, ne putem aștepta la lansarea unui nou smartphone din partea companiei americane Apple. Nu se știu încă prea multe informații, însă compania continuă să promoveze seria iPhone 12, fiind cele mai recente flagship-uri pe care aceasta le-a lansat. Cu toate acestea, succesul pe care acest telefon l-a avut nu pare să fie la fel de mare ca cel al lui iPhone 11.

iPhone 11 a fost lansat în 2019 și a fost un real succes. Se pare că acest succes nu a descrescut, în 2020, iPhone 11 menținându-se pe primul loc, în special în cel de-al treilea trimestru al anului, când Apple a vândut peste 16 milioane de unități de iPhone 11. Cu siguranță compania își dorește să vândă mai multe modele de iPhone 12, dar se pare că iPhone 11 rămâne cel mai bine vândut smartphone.

Cu siguranță anul 2020 nu a fost unul foarte bun inclusiv pentru industria smartphone-urilor. Mai multe rapoarte au arătat că pandemia a dus la un declin în vânzările de telefoane mobile la nivel global. Și Apple a înregistrat pierderi, dar a continuat să vândă iPhone-uri chiar și în acest an. Doar în 2020, Apple a livrat 64.8 milioane de unități de iPhone 11. Dacă în 2019 cel mai bine vândut smartphone a fost iPhone XR, iar iPhone 11 a ieșit pe locul 2, se pare că anul trecut a fost dominat de iPhone 11. În prima parte a anului 2020, Apple a vândut 37.7 milioane de unități de iPhone 11, 7.7 milioane de unități de iPhone 11 Pro Max și 6.7 milioane de unități de iPhone 11 Pro.

În continuare, cea mai bine vândută serie de smartphone-uri Apple este iPhone 6, cu 222.4 milioane de unități vândute. Seria iPhone 11 este a doua, cu 102.1 milioane de unități de iPhone 11 vândute și 47.5 milioane de unități de iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max vândute.

În 2020, după lansarea lui iPhone 12, Apple a întrerupt producția lui iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Aceste telefoane au fost primele cărora le-a fost oferit tiltul de ”Pro” și au fost primele iPhone-uri cu 3 camere de fotografiat. Apple a făcut acest lucru pentru a oferi un boost vânzărilor luii iPhone 12. Este posibil, totuși, ca aceste modele mai vechi de iPhone-uri să poată fi găsite în alte magazine online și vor primi în continuare update-uri de soft.

Chiar zilele acestea, Apple a lansat cel mai așteptat update de software, iOS 14.5.Poate cea mai importantă funcție pe care acest update o aduce este App Tracking Transparency, prin care utilizatorul trebuie să își dea acordul înainte de a fi urmărit, având posibilitatea de a bloca urmărirea activității online de către aplicații precum Facebook. Deși este un update intermediar, acesta aduce câteva noutăți notabile. Telefoanele ce folosesc Face ID, adică iPhone x, iPhone 11 și iPhone 12, vor putea fi deblocate acum și cu masca pe față. Desigur, pentru a asigura o deblocare în siguranță, acest lucru va necesita să ai la mână și un Apple Watch cu ultima versiune de soft, watchOS 7.4. Pentru iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max acest update de software aduce un tool de recalibrare a bateriei. După ce update-ul este instalat pe iPhone 11, procesul de recalibrare va porni automat și poate dura câteva săptămâni până la recalibrarea completă. Acest tool ar trebui să rezolve problema cu consumul exagerat al bateriei, generat de anumite funcții și aplicații ale telefonului. Prin accesarea setărilor bateriei, vei putea vedea mesajul important pentru recalibrarea bateriei. Dacă acest tool descoperă că bateria este afectată serios, ți se va recomanda să îți duci iPhone 11 în service. Într-un număr limitat de cazuri, Apple promite să înlocuiască bateria gratuit în service, dacă se dovedește că aceasta are daune foarte mari și compania și le asumă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri