Licentele acordate pana in prezent de arbitrul telecomunicatiilor pentru noi resurse de numerotatie au ajuns la aproape 75 milioane, din care 56,2% au fost pentru servicii de telefonie fixa, a anuntat ieri Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

Autoritatea a anuntat alocarea a noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie companiilor S.C. Dial Telecom S.R.L., S.C. Intertel Sistem S.R.L., S.C. Lidas Prod S.R.L., S.C. Necc Telecom Romania S.R.L., S.C. Pink IT S.R.L., S.C. RCS - RDS S.A., S.C. Suncomm S.R.L., S.C. Telemobil S.A..

Telemobil a primit dreptul de a utiliza 410.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivelul a 40 de judete ale tarii si in Bucuresti, informeaza NewsIn. RCS & RDS i-au fost alocate 90.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa in judetele Iasi, Constanta, Arges, Dolj, Timis, Bihor, Mures, Brasov si Sibiu.

Suncomm, care a solicitat pentru prima data resurse de numerotatie, a primit dreptul de a utiliza 410.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivel national. De asemenea, companiei i-au fost alocate si 1000 numere pentru servicii oferite prin intermediul cartelelor preplatite. Suncomm a primit indicativul individual pentru selectarea transportatorilor 1094.

Intertel Sistem, de asemenea la prima solicitare de resurse de numerotatie, au primit dreptul de a utiliza 10.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivelul municipiului Bucuresti. Necc Telecom Romania a primit dreptul de a utiliza 400.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, la nivelul a 40 de judete ale tarii.

Lidas Prod a primit dreptul de a utiliza 50.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa in judetele Vaslui, Galati, Buzau, Braila, Valcea. Resursele de numerotatie alocate companiei Dial Telecom pentru municipiul Bucuresti (telefonie fixa) au fost suplimentate cu 10.000 de numere.

La randul ei, Pink IT a primit 70.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivelul judetelor Bacau, Galati, Dolj, Timis, Cluj, Brasov si in Bucuresti. Pink IT a mai primit si 2.000 de numere pentru servicii oferite prin intermediul numerelor verzi si cartelelor preplatite si alte 3.000 de numere pentru serviciile cu tarif special. Indicativele individuale pentru selectarea transportatorilor alocate companiei Pink IT sunt 1032 'si 1632.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri