Compania Playtika, pionier al pieței de jocuri de mobil, fiind printre primii care au oferit jocuri gratuite pe rețelele sociale și la scurt timp, pe platformele mobile, este din ce în ce mai prezentă în România, mizând pe contribuția sa semnificativă la dezvoltarea unei comunități puternice de profesioniști și entuziaști tech, mai ales prin întâlniri tematice periodice, organizate sub umbrela Playtika Tech Evenings.

Pe 23 septembrie a avut loc cea mai recentă întâlnire din seria Playtika Tech Evenings, un eveniment dinamic dedicat pasionaților de Java, care a reunit programatori cu experiență și juniori, tech savvy și curioși în a afla care sunt softurile open source folosite în programarea de jocuri și cum se traduce acest lucru în beneficii pentru industria jocurilor de mobil.

Trei speakeri din cadrul Playtika i-au introdus pe cei prezenți în lumea cercetării și dezvoltării și a industriei soft din cadrul companiei, cu accent pe alternativa Project Loom și Microservices.

Amram Guttman, VP R&D Playtika, a făcut o prezentare detaliată a companiei, punând accent pe contextul actual al pieței, în care oamenii resimt o nevoie tot mai mare de relaxare, de detașare, chiar de escapism, având în vedere stresul generat de pandemie.

Bogdan Pistol(Foto), Team Lead în Playtika și software engineer cu o experiență de peste 7 ani în ecosistemele Java, a punctat informații importante despre microservicii, creând cadrul unei dezbateri despre avantajele și dezavantajele acestei abordări, în contextul lecțiilor învățate în anii petrecuți în Playtika.


Foto: Bogdan Pistol- Team Lead în Playtika

Iar Alin Ciungulescu(Foto), Java Technical Lead în Playtika, cu o experiență de peste un deceniu în domeniu, a prezentat Project Loom, punând accent pe felul în care astfel de alternative modifică peisajul din industria jocurilor de mobil.


Foto: Alin Ciungulescu- Java Technical Lead în Playtika
„Ne-am bucurat de prezența fizică a oamenilor, profesioniști și entuziaști din domeniu. Ne-am bucurat de prezentări, care au generat întrebări și răspunsuri pe măsură, precum și dezbateri. Dar mai ales ne-am bucurat de faptul că am fost din nou împreună. Astfel de întâlniri informale sunt pentru noi o ocazie perfectă de a întări relația cu comunitatea de IT&C, de a contribui la dezvoltarea și profesionalizarea ei continuă și, mai ales, de a împărtăși din experiența și provocările noastre. Credem că numai făcând schimb de informații generăm o conversație, un schimb de idei cu privire la utilizarea limbajelor de programare în dezvoltarea jocurilor pentru mobil, aducând în atenție noutăți în materie de tehnologie, cu beneficii pentru toți cei implicați”, a declarat Amram Guttman(Foto), VP R&D Playtika.


Foto: Amram Guttman, VP R&D Playtika.

Prima întâlnire din seria Playtika Tech Evenings a avut loc online, în februarie 2021. Evenimentul a fost dedicat limbajului de scriptare JavaScript și utilizarea lui în jocuri open-source, invitat fiind Pavlo Diakov, Technical Lead din Playtika Ucraina, demonstrând astfel că Playtika este o companie internațională în cadrul căreia nu există granițe.

Echipa Playtika plănuiește să organizeze astfel de întâlniri tematice în fiecare trimestru al anului viitor, offline, în funcție de situația pandemică și de regulile în vigoare.



Playtika este un lider al industriei jocurilor de mobil și unul dintre inițiatorii operațiunilor de jocuri live, oferind utilizatorilor experiențe de joc personalizate, zilnice, cu noi evenimente și caracteristici noi interesante 365 de zile pe an. Playtika are ca obiectiv să devină un lider al industriei jocurilor casual, o provocare în lumea tot mai dinamică a trendurilor și tehnologiilor folosite în domeniu, care se schimbă cu rapiditate.

Despre Playtika:

Playtika România face parte din Playtika Holding Corp. unul dintre liderii pieței de jocuri de mobil, cu o platformă de monetizare care cuprinde peste 35 de milioane de utilizatori activi pe lună și un portofoliu foarte bogat de jocuri. Fondată în 2010, Playtika a fost printre primele companii care au oferit jocuri cu acces gratuit pe rețele sociale și, la scurt timp, pe telefoanele mobile. Având sediul central în Herzliya, Israel, și având ca misiune să ofere moduri nenumărate de relaxare și destindere prin jocuri, Playtika are în prezent peste 3.700 de angajați în 19 birouri din întreaga lume, inclusiv în Tel-Aviv, London, Berlin, Vienna, Helsinki, Montreal, Chicago, Las Vegas, Santa Monica, Newport Beach, Sydney, Kiev, București, Minsk, Nipru și Vinița.

Sursa foto: Playtika

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri