Huawei România a lansat prima ediție a CEE&Nordic Huawei HarmonyOS Developer Contest, împreună cu Universitatea Politehnică din București în cadrul evenimentului HarmonyOS Experience Day. Concursul își propune să atragă tinere talente în domeniul dezvoltării aplicațiilor pentru ceasuri inteligente și să susțină crearea unor experiențe digitale inovatoare care să se potrivească la încheietura mâinii.

Concursul se adresează studenților programatori de aplicații cu vârsta peste 18 ani din România și Polonia, iar organizatorii oferă premii în bani de până la 9.000 de dolari. Un laborator HarmonyOS este înființat la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica, unde studenții pot testa aplicațiile pe care le-au proiectat pe cele 8 ceasuri Watch 3 disponibile. Aplicațiile premiate vor fi împărțite în două categorii, iar pe lângă premiile în bani, studenții programatori vor descoperi beneficii valoroase, cum ar fi instrumente de dezvoltare și workshop-uri, asistență și mentorat de la experți Huawei și posibilitatea ca aplicațiile câștigătoare să fie incluse în HUAWEI AppGallery.

Cred că viitorul dezvoltării aplicațiilor constă în nivelul de multi-experiență pe care acestea îl pot oferi. Extinderea dezvoltării aplicațiilor mobile pentru tehnologii precum AI, Cloud, Wearable, IoT poate atinge acest nivel și dorim să încurajăm potențialul studenților români în zona de programare. Prin Harmony Experience Day îi invităm, de asemenea, să participe la CEE & Nordic HarmonyOS Developer Contest, un concurs organizat în parteneriat cu Huawei Polonia.

George Zhang, CEO Huawei România

Studenții programatori se pot înscrie în competiție până pe 16 octombrie 2021.

„Facultatea de Automatică și Calculatoare este o facultate care se adaptează la nevoile pieței și crește odată cu creșterea industriei IT. Oferta de cursuri și de laboratoare este permanent actualizată în raport cu noile evoluții în tehnologie. Ne aflăm astăzi aici pentru a discuta despre astfel de evoluții. Discutăm despre dezvoltarea de aplicații pe sisteme mobile. Dacă acum câțiva ani discutam doar de o serie limitată de aplicații de telefoane mobile, acum discutăm de aplicații pe telefoane, tablete, ceasuri și alte dispozitive. Dezvoltarea de aplicații mobile este foarte importantă în contextul creșterii industriei IT din România și, ca atare, este un pas pe care toți studenții noștri trebuie să îl facă și este un pas către un viitor care va avea în mod cert o componentă mobilă foarte puternică”, a spus prof. Dr. Ing. Mihnea Moisescu, Decanul Facultății de Automatică și Calculatoare, UPB.

În cadrul evenimentului, Mustafa Mohsin, Inginer Tehnic Programator la Huawei, a oferit participanților mai multe detalii despre HarmonyOS, iar Julia Nagy, co-prezentator și co-producător al emisiunii 24IT, a împărtășit experiența sa ca utilizator al acestui sistem de operare.

Gigantul tehnologic oferă o serie de workshop-uri, module de instruire și cursuri pe site-ul web al concursului, un punct de pornire pentru ca programatorii români să-și îmbunătățească abilitățile pentru a se transforma în programatori certificați. Cei interesați pot participa și finaliza aceste cursuri virtuale pentru a crea aplicații folosind kiturile HMS.

Aplicațiile pot fi trimise în perioada 1 - 15 noiembrie. Câștigătorii vor fi anunțați la sfârșitul lunii noiembrie 2021, în urma unei evaluări interne, dar și a opiniei juriului format din lideri din industrie și profesori universitari din fiecare țară.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri