În acest articol vom trece în revistă importanța unei tastaturi de gaming pentru a vedea dacă caracteristicile „de gaming" sunt de fapt atât de importante pe cât spun unele companii că sunt.

Toate perifericele sunt importante și ar trebui să vă luați întotdeauna timp atunci când vine vorba de alegerea perifericelor potrivite pentru dvs. și pentru PC-ul dvs. de gaming, dar câte dintre caracteristicile de gaming aveți de fapt nevoie de o tastatură?

Haideți să trecem în revistă ce este exagerat, ce este important și ce trebuie să căutați atunci când sunteți în căutare de tastaturi de gaming!

Pe scurt, despre tastaturi de gaming

La fel ca mouse de gaming sau o cască de gaming, tastaturile de gaming sunt un periferic evident important cu orice PC de gaming, deoarece este nevoie de una pentru orice tip de intrare.

Fie că este vorba de a discuta cu echipa, de a activa anumite abilități, de a face BM pe cealaltă echipă sau de a scrie articole precum acesta, este inevitabil ca PC-ul dvs. să aibă nevoie de o tastatură de gaming.

Dar cât de mult este mediatizată o tastatură „de gaming" și de câte caracteristici „de gaming" aveți nevoie și de câte caracteristici „de gaming" beneficiați, de fapt, de la o tastatură de gaming?

Există o mulțime de "hype" de marketing fals

Nu vrem să vă îndepărtăm de tastatura RGB de vis cu toate caracteristicile „de gaming", dacă este cu adevărat tastatura pe care o doriți. Dacă vă doriți cu adevărat o anumită tastatură și v-o poți permite, atunci nu există niciun motiv pentru a nu o cumpăra. Dacă nu, ar trebui să știți ce este de fapt important atunci când cumpărați o tastatură pentru gaming, în mod specific.

Caracteristicile unei tastaturi de gaming

Există unele caracteristici care vă ajută, de fapt, în timp ce sunteți în joc și am vrea să împărtășim câteva dintre cele mai bune caracteristici pe care trebuie să le urmăriți, atunci când vă cumpărați o tastatură pentru stația dvs. de gaming.

Materiale generale de construcție

Materialele folosite la construcția generală a tastaturii sunt importante, deoarece trebuie să știți dacă va rezista în timp.

Tastaturile ar trebui să reziste și probabil că vor trece mulți ani înainte de a fi nevoie să ieșiți și să cumpărați alta. Cadrele din metal, aluminiu și uneori chiar oțel sunt cele care vor rezista cel mai mult timp.

Dar acest lucru nu înseamnă, de asemenea, că materialele plastice nu sunt suficient de rezistente, există o mulțime de tastaturi de gaming care au rame din plastic care vor rezista o veșnicie și se simt foarte bine!

Membrană VS mecanică

Pe scurt, tastaturile cu membrană folosesc membrane subțiri pentru a apăsa pe un strat de circuit pentru orice intrare dorită pe o tastatură. Deoarece nu există niciun întrerupător în funcțiune, acest lucru duce la o apăsare silențioasă a tastelor. Tastaturile cu membrană sunt ceea ce sunt tastaturile generale de birou.

Tastaturile mecanice au întrerupătoare individuale pentru fiecare tastă, ceea ce duce la o apăsare mai puternică a tastelor și, de obicei, la o senzație mai „clicky”.

Dacă sunteți destul de obișnuit cu jocurile sau pur și simplu vă plac tastaturile mai silențioase, atunci o tastatură cu membrană va fi cea mai potrivită. Acestea sunt de obicei mai ieftine, sunt ușoare și sunt tastaturi bune pentru începători. Dacă vă place o tastatură mai zgomotoasă și doriți o tastatură mai grea, atunci tastaturile mecanice vor fi principala dvs. opțiune.

Comenzi rapide multi-media

Tastele multimedia sunt cele care vă controlează mediile. Fie că este vorba de playerul de muzică, de controlul volumului PC-ului sau de deschiderea browserului de internet - la asta sunt bune tastele multimedia. Nu toată lumea le folosește și nu sunt în totalitate esențiale, dar este totuși ceva care a devenit standard în aproape toate tastaturile din zilele noastre.

Este plăcut să puteți schimba melodiile în timp ce sunteți în joc sau să reduceți rapid volumul atunci când cineva vă întrerupe jocul. Dacă pare a fi o caracteristică de care ați avea nevoie, atunci asigurați-vă că verificați ce taste are o anumită tastatură pentru comenzi rapide multimedia.

Unele vor avea taste dedicate pentru multimedia, în timp ce altele vor avea comenzi rapide cu tastele FN, unde țineți apăsată o tastă și apăsați F1-F12 pentru comenzi rapide - oricum le-ați folosi, asigurați-vă că verificați că le aveți. Iar pentru ca experienta de gaming sa fie completa, nu ezita sa achizitionezi ocasca de gaming de ultima generatie!

Anti-Ghosting

Funcția anti-ghosting este atunci când o tastatură nu interferează cu intrările pe care fie nu ați vrut să le apăsați, fie va activa în continuare o intrare indiferent de câte taste țineți apăsate în același timp.

Unii producători de tastaturi asigură o caracteristică anti-ghosting de peste 20 de taste în tastatura lor, ceea ce este grozav; un pic cam mult, dar grozav. Asigurați-vă că orice tastatură are anti-ghosting și atât.

Tastele macro

Tastele macro se leagă și ele de softuri, dar unele tastaturi nu folosesc sau necesită folosirea unui soft pentru a utiliza tastele macro. Aceste taste vă permit să setați comenzi rapide pentru diferite programe sau să puteți apăsa rapid comenzi specifice care utilizează mai multe taste.

Nu toate tastaturile au taste macro și nu sunt în totalitate esențiale, dar este plăcut să puteți deschide Discord printr-o apăsare rapidă a unei taste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri