Flanco a lansat serviciul “Retur gratuit 45 zile”, marcând o premieră pe piața magazinelor electro-IT și devenind retailerul care oferă cea mai extinsă perioadă de retur gratuit din țară.

Clienții săi au posibilitatea de a se răzgândi privind achiziția făcută timp de 45 de zile, comparativ cu cele 14 zile garantate anterior. Opțiunea este disponibilă atât pentru cumpărăturile efectuate în rețeaua de magazine fizice, cât și pentru cele comandate online, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

Știm că 9 din 10 clienți consultă condițiile de retur înainte de a face o achiziție. Totodată, își doresc să poată face returul cât mai ușor, spre exemplu, cu ridicarea produsului de acasă.

Ovidiu Nicușan, Director de Marketing Flanco Retail

Potrivit unui studiu național realizat de compania de cercetare Quantix, pe un eșantion de 1.300 de persoane, perioada pe care un client o are la dispoziție pentru a returna produsul cumpărat se află în top trei servicii pe care acesta le apreciază și le ia în considerare înainte de a face o achiziție.

Returul la Flanco

În cadrul serviciului oferit de Flanco, produsele pot fi returnate fie în orice magazin din rețea, fie prin preluarea acestora de către un curier rapid, dintr-o locație aleasă de client. Ambele modalități sunt disponibile atât pentru cumpărăturile efectuate în magazin, cât și pentru cele online, diferența constând doar în modalitatea de solicitare a returului.

Pentru achizițiile din magazin, returul se acceptă în urma prezentării facturii sau bonului fiscal, a dovezii plății și a formularului de “Solicitare retur”, în orice punct de vânzare. În cazul cumpărăturilor efectuate pe flanco.ro, returul se inițiază prin crearea unei cereri de retur și alegerea opțiunilor de ridicare și rambursare dorite, direct în contul de client. Cele 45 de zile calendaristice se calculează de la data cumpărării, în cazul achiziției din magazin, și de la data livrării, în cazul comenzilor online.

Retailerul oferă, de asemenea, modalități de rambursare diverse – numerar, transfer în cont bancar, rambursare automată în contul de card, anularea tranzacției în cazul plăților prin credit ori oferirea unui card cadou, fizic sau electronic, cu o valabilitate de 365 de zile. În situația returului efectuat în magazin, clienții pot opta inclusiv pentru înlocuirea produsului cu un altul disponibil în ofertă, diferența urmând să fie achitată de către client ori rambursată acestuia, în funcție de prețul noului produs.

”Calitatea livrării este un aspect pe care căutăm permanent să îl îmbunătățim și am observat că o apreciere cu 15% a feedback-ului obținut de la client generează o scădere cu 30% a ratei de retur. Mai departe, punându-le la dispoziție cumpărătorilor o perioadă extinsă de retur, în care să analizeze alegerea făcută, precum și opțiuni variate, facile și gratuite, reușim să le oferim un confort psihic sporit”, spune Cătălin Cîrnaru, Supply Chain Manager Flanco Retail.

Flanco este unul dintre cei mai dinamici retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 158 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 111 orașe ale României. .

Sursa foto: Flanco

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri