Facebook lansează funcţia sa de videoclipuri scurte Reels în peste 150 de ţări, a anunţat proprietarul său, Meta Platforms.

Gigantul social media, care a pierdut recent o treime din valoarea de piaţă după un raport sumbru al câştigurilor, a evidenţiat Reels drept o prioritate cheie, scrie Agerpres.ro.

Meta a lansat Reels pe Instagram în 2020 şi pe Facebook în 2021 ca răspuns la aplicaţia de videoclipuri scurte TikTok, deţinută de gigantul tehnologic chinez ByteDance, a cărei popularitate a explodat.

"Reels este deja, de departe, formatul nostru de conţinut cu cea mai rapidă creştere, iar astăzi îl punem la dispoziţia tuturor pe Facebook la nivel global", a anunţat CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook.

Compania, potrivit căreia conţinutul video reprezintă în prezent jumătate din timpul petrecut de oameni pe Facebook, a anunţat, de asemenea, noi modalităţi pentru creatori de a obţine câştiguri prin funcţia Reels.

De asemenea, compania a anunţat că îşi extinde în mai multe ţări programul de acordare de bonusuri creatorilor şi că testează reclamele suprapuse prin bannere şi stickere pentru creatori astfel încât aceştia să obţină venituri din reclame.

Meta a declarat la anunţarea celor mai recente rezultate financiare că s-a confruntat cu probleme din cauza modificărilor aduse de Apple la sistemul său de operare în ceea ce priveşte confidenţialitatea, care au îngreunat pentru branduri targetarea şi măsurarea reclamelor pe Facebook şi Instagram. De asemenea, a invocat probleme macroeconomice, cum ar fi perturbări în lanţul de aprovizionare.

Luna trecută, gigantul tehnologic înfiinţat în urmă cu 18 ani a avertizat de asemenea că se aşteaptă la o încetinire a creşterii veniturilor în trimestrul următor din cauza concurenţei sporite pentru timpul utilizatorilor şi a unei schimbări de orientare către funcţii precum Reels, care generează mai puţine venituri.

În anunţul său, Meta a anunţat de asemenea că va implementa actualizări pentru ca utilizatorii să folosească Facebook Reels în noi locaţii, cum ar fi în funcţia "Poveşti" (Stories), în fila "Watch" şi în partea de sus a "Fluxului" (News Feed).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri