Procurorii DIICOT şi ofiţeri de la DCCO - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice au efectuat, miercuri, şapte percheziţii domiciliare în judeţele Gorj şi Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări de români care administra pagini de internet criptate, unde se lansau comenzi pentru asasinate, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, percheziţiile au loc în baza unei cereri a autorităţilor din Statele Unite ale Americii, într-o cauză care priveşte cercetarea mai multor cetăţeni români sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la infracţiunea de omor şi spălare de bani.

La percheziții au asistat şi reprezentanţi ai Homeland Security Investigations şi ai Ambasadei Statele Unite ale Americii la Bucureşti - Diplomatic Security Service.

"În fapt, autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii vizează activitatea unui grup infracţional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă. Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei reţele care foloseşte programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea şi direcţionarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică. Autorităţile din Statele Unite ale Americii au stabilit că acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care a acţionat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective şi în vederea spălării sumelor de bani obţinute în urma comiterii infracţiunilor de instigare la omor", se afirmă în comunicatul DIICOT.

Citește și: Ce sunt NFT-urile și cât de riscante pot fi din punct de vedere juridic

Prejudiciul produs în acest caz este de aproximativ 500.000 de euro. În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri care prezintă interes pentru cauză şi a fost indisponibilizată suma de 30.000 de lei. 5 suspecți și 4 martori au fost duși la poliție.

Sursa foto: DIICOT

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri