7 Mai 2007

Business Objects achizitioneaza Cartesis pentru 225 milioane de euro

Business Objects, furnizor de solutii de business intelligence (BI), a anuntat definitivarea contractului de achizitie a companiei Cartesis, valoarea tranzactiei fiind de 225 milioane de euro

Conform termenilor intelegerii, Business Objects va plati intreaga tranzactie cu bani lichizi. Achizitia s-ar putea definitiva in 90 de zile, perioada in care trebuie aprobata de catre adunarea actionarilor a Cartesis, precum si indeplinirea altor conditii de finalizare obisnuite.

Datorita ajustarilor contabile ale achizitiei, se asteapta ca tranzactia sa fie neutra sau sa creasca foarte putin castigurile in primul an si crescator ulterior, cand sinergia veniturilor si economia de volum vor fi realizate.

"Achizitia Cartesis ne va permite sa extindem solutii complete pentru biroul CFO-ului, prin oferirea de aplicatii multiplatforma si accesarea de baze de date multiple, raportare financiare si de management, incluzand declaratii fiscale consolidate si activitati de bugetare, toate pe platforma de BI numarul unu pe piata ”, a declarat potrivit NewsIn, CEO-ul Business Objects, John Schwarz. Activitatile de integrare a celor doua companii vor fi conduse de directorul general al Global Services si EPM Mark Doll si CEO Cartesis, Didier Benchimol.

Cartesis are peste 1.300 de clienti corporativi, 600 de angajati si 200 de consultanti la nivel mondial. Compania a obtinut peste 100 milionae euro venituri in ultimul an. Business Objects are peste 30.000 de clienti in intreaga lume.



Citeste si