Odată cu explozia muncii agile cauzată de pandemie, instrumentele și soluțiile Digital Trust - în special semnătura digitală - au devenit tot mai populare și mai răspândite, datorită capacității acestora de a garanta continuitate operațională pentru profesioniști și companii din toate domeniile: în fapt, sunt folosite din ce în ce mai mult de către oricine a învățat să aprecieze beneficiile în ceea ce privește eficiența, simplificarea, reducerea costurilor și creșterea competitivității.

Fără îndoială, semnătura digitală este adevăratul motor al digitalizării proceselor: asigurând autenticitate, integritate, valabilitate legală și o mai mare securitate a documentelor față de semnătura olografă tradițională, reprezintă în prezent o alegere esențială pentru companiile și profesioniștii care doresc să gestioneze semnarea contractelor, comenzilor, facturilor, autorizațiilor, documentelor și a multor altora evitând complexitatea proceselor tradiționale pe hârtie.

Pentru aceștia InfoCert, cea mai importantă Autoritate de Certificare din Europa, a conceput și dezvoltat GoSign, Platforma Open Signature internaţională folosită deja de peste 1,5 milioane de utilizatori: disponibilă în zece limbi și accesibilă prin web, desktop sau aplicație, pentru o adevărată experiență omnicanal și pentru a funcționa oricând și oriunde, chiar și în mișcare.

Platforma îți permite să utilizezi în modul online sau offline orice tip de semnătură cerut de tranzacția specifică - electronică, avansată, calificată sau grafometrică - și pentru orice format de fișier.

Cu GoSign este posibilă nu doar semnarea unui singur document, ci și lansarea și coordonarea proceselor de aprobare sau a proceselor complexe de semnătură într-un mod fluid, implicând atât subiecți externi, cât și interni ai organizației: este suficient să selectezi documentele de semnat, să stabilești poziția semnăturii și să setezi destinatarii. La nevoie, acestora din urmă li se poate solicita să anexeze anumite documente, de exemplu o copie a cărții de identitate, specificând dacă acțiunea este obligatorie sau nu. Pentru gestionarea documentelor care conțin informații deosebit de confidențiale sau sensibile, utilizatorul poate prevedea, de asemenea, introducerea unui cod de acces.

Gestionarea proceselor de semnătură nu prezintă constrângeri, deoarece serviciul poate fi folosit și de către persoanele care dețin o căsuță de e-mail certificată sau un certificat de semnătură digitală de la operatori diferiți de InfoCert.

Proiectat sub semnul simplicităţii, GoSign oferă o funcție avantajoasă de trimitere multiplă pentru a transfera un document de completat și semnat către mai multe persoane în același timp, fiecare dintre acestea primind o copie unică: astfel, nu ai nevoie să creezi și să trimiți fișiere separate și, în plus, îți vei menține capacitatea de a gestiona fișierele semnate individual prin monitorizarea tuturor vizualizărilor și a acțiunilor în timp real. Un ajutor major în eliminarea proceselor repetitive inutile.

În fine, platforma, datorită posibilei conexiuni la alte servicii de încredere precum marcaje temporale, poșta electronică certificată sau conservarea digitală în conformitate cu prevederile legale, permite crearea unui ecosistem digital adevărat și modern.

Pentru mai multe informații cu privire la GoSign.

Sursa foto: InfoCert

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri