O piesă din 1998 a lui Janet Jackson poate afecta funcționarea modelelor vechi de laptop sau le poate chiar distruge complet. Informația a fost dezvaluită de Raymond Chen, unul dintre cei mai experimentați programatori ai Microsoft, care lucrează de mai bine 25 de ani la Windows.

Chen a scris pe blogul său că a auzit povestea ”melodiei care ucide laptopuri” de la un coleg implicat în rezolvarea acestei probleme, prin 2005. Acesta a primit plângeri de la un mare producător de computere care descoperise că unele modele de laptopuri se defectau dacă se dădea play la piesa ”Rhythm Nation” a lui Janet Jackson.

Testele au arătat că și calculatoarele produse de alte companii pățeau același lucru. Mai mult, laptopurile se stricau și dacă piesa era pusă pe un alt dispozitiv aflat în apropiere.

Specialiștii Microsoft au examinat fenomenul bizar și au descoperit că melodia conținea una dintre frecvențele naturale de rezonanță pentru un anumit model de hard-uri de 5.400 rpm, model instalat pe respectivele laptopuri.

Din fericire, producătorul a rezolvat problema rapid, astfel că ea nu ar trebui să mai apară la dispozitivele din ziua de azi. Pe piață există în continuare hard-uri de 5.400 rpm, dar, din cauza vitezei reduse, sunt tot mai puțin populare.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri