Starlink, serviciul de internet din spațiu al lui Elon Musk oferit de SpaceX, a anunțat clienții din România că abonamentele la internet se vor ieftini, prețul lunar urmând să scadă de la 530 la 230 lei/lună.

„Reducerea prețului ia în calcul condițiile de pe piața locală și este menită să reflecte puterea de cumpărare a clienților noștri”, se arată în mesajul trimis de Starlink clienților români.

Ieftinirea abonamentului a intrat în vigoare de la data de 24 august 2022. Starlink va reduce prețurile la abonamente și în alte țări. În Olanda, de exemplu, abonamentul lunar a fost redus de la 124 euro la 105 euro; în marea Britanie, abonamentul scade de la 89 la 75 de lire, în Germania de la 100 la 80 de euro, iar în Chile și Brazilia ieftinirile au fost similare celor din România (-50%).

După ce a ajutat cu succes Ucraina să aibă acces la internet și să facă față războiului informațional ca urmare a invaziei Rusiei în Ucaina, compania SpaceX a miliardarului american Elon Musk a anunțat că sistemul Starlink este disponibil din luna august și în Republica Moldova.

Starlink, serviciul de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX, compania fondată în 2002 de Elon Musk, a devenit de altfel disponibil și în România încă din luna aprilie a acestui an.

Utilizatorii din România se pot aștepta să vadă viteze de date între 100 Mbps și 200 Mbps cu latență de 20ms în majoritatea locațiilor.

Cei care vor să vadă sateliții Starlink au la dispoziție un site creat în acest scop, pe care sunt publicate informații legate de orele aproximative când aceștia traversează cerul.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri