Consultanţii Gartner estimează pentru anul viitor un volum al cheltuielilor IT, la nivel mondial, în creştere cu 5,1%, faţă de anul 2022, până la valoarea de 4,6 trilioane de dolari, relatează Agerpres.

"Cheltuielile IT ale companiilor sunt protejate de impactul recesiunii, deoarece directorii generali şi directorii financiari, în loc să reducă bugetele IT, cresc cheltuielile pentru iniţiativele de digitalizare a afacerii. Turbulenţele economice vor schimba contextul investiţiilor în tehnologie, crescând cheltuielile în unele domenii şi accelerând scăderile în altele, dar nu se preconizează că vor avea un impact semnificativ asupra nivelului general al cheltuielilor pentru tehnologie ale companiilor.

Cu toate acestea, inflaţia a redus puterea de cumpărare a consumatorilor în aproape fiecare ţară din lume. Puterea de cumpărare a consumatorilor a fost redusă până la punctul în care mulţi amână acum achiziţiile de dispozitive din 2022 până în 2023, reducând cheltuielile pentru dispozitive cu 8,4% în 2022 şi cu 0,6% în 2023", a declarat John-David Lovelock, Distinguished VP Analyst la Gartner.

Conform ultimei prognoze a analiştilor Gartner, cheltuielile efectuate la nivel mondial pentru IT sunt estimate să însumeze 4,6 trilioane de dolari, în 2023, în creştere cu 5,1% comparativ cu anul precedent. În acest context, anul viitor, cererea pentru IT se preconizează a fi consistentă, pe măsură ce companiile vor continua să îşi deruleze iniţiativele de digitalizare a afacerilor ca răspuns la evoluţiile economice.

"Companiile vor folosi tehnologia digitală în primul rând pentru a-şi remodela fluxurile de venituri, adăugând noi produse şi servicii, schimbând fluxul de încasări pentru produsele şi serviciile existente, precum şi pentru a schimba beneficiile-cheie oferite de acestea. Această tendinţă a alimentat trecerea de la cumpărarea de tehnologie la construirea, compunerea şi asamblarea tehnologiei pentru a susţine catalizatorii specifici ai afacerii. Această schimbare este fundamentală pentru creşterea ponderii cloud-ului faţă de soluţiile locale din perspectiva noilor cheltuieli IT", a explicat Lovelock.

Metodologia Gartner de prognozare a cheltuielilor IT se bazează pe analiza riguroasă a vânzărilor pentru întreaga gamă de produse şi servicii IT realizate de un număr de peste o mie de furnizori. Gartner foloseşte tehnici de cercetare primare, completate de surse secundare de cercetare, pentru a construi o bază de date cuprinzătoare ce conţine date despre dimensiunea pieţei pe care cărora îşi bazează prognozele.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri