Producţia de telefoane iPhone la uzina de la Zhengzhou, China, una dintre cele mai mari fabrici din lume, ar putea scădea luna viitoare cu 30%, din cauza restricţiilor pentru combaterea COVID-19 introduse de autorităţile chineze, a transmis Reuters, conform Agerpres.

Grupul taiwanez Foxconn, care gestionează uzina de la Zhengzhou, din centrul Chinei, lucrează la creşterea producţiei la o altă uzină din China, amplasată la Shenzhen, pentru a recupera o parte din producţia pierdută la Zhengzhou, a dezvăluit sursa care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Uzina Foxconn de la Zhengzhou, unde lucrează aproximativ 200.000 de persoane, s-a confruntat cu un val de nemulţumiri din partea angajaţilor, ca urmare a măsurilor stricte introduse pentru a limita răspândirea virusului COVID-19, mai mulţi angajaţi părăsind locaţia în cursul week-end-ului.

Impactul posibil asupra producţiei de telefoane iPhone vine într-o perioadă care în mod tradiţional este una aglomerată pentru producătorii de echipamente electronice, înaintea sărbătorilor de sfârşit de an, precum şi un moment al anului foarte important pentru comercianţi pentru Apple.

Grupul Foxconn, cunoscut şi sub denumirea de Hon Hai Technology Group, a subliniat duminică faptul că lucrează să readucă situaţia sub control şi a adăugat că va coordona producţia realizată la alte uzine pentru a reduce orice impact potenţial.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple. Potrivit analiştilor de la firma Fubon Research, Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial, produs care la rândul său este responsabil pentru 45% din veniturile firmei taiwaneze. Foxconn produce telefoane iPhone şi în India dar uzina de la Zhengzhou este responsabilă pentru cea mai mare parte a producţiei globale.

Potrivit politicilor zero-Covid-19 introduse de autorităţile chineze, localităţile trebuie să acţioneze rapid pentru a combate focarele de coronavirus, cu măsuri precum carantine complete. Uzinele din zonele afectate pot să continue să funcţioneze cu condiţia să opereze pe baza unui sistem de tip "buclă închisă", în cadrul căruia angajaţii trăiesc şi muncesc în perimetrul uzinei.

Sursa foto: Aleksey Novikov/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri