Vertiv a lansat o nouă generație de sisteme de management termic, ce permit utilizarea de servere răcite cu lichid și controlul calității, debitului și presiunii lichidului.

Pe măsură ce cresc aplicațiile de procesare de mare densitate, precum analiza datelor și învățarea automată, densitatea și temperatura rack-urilor depășesc capacitățile de răcire ale unităților tradiționale răcite cu aer și necesită soluții mai eficiente și mai durabile. Sistemul de distribuție a lichidului de răcire Liebert XDU permite implementarea de aplicații pentru servere răcite cu lichid în orice mediu de centru de date, de la centre de date de mari dimensiuni până la cele edge. Sistemul este disponibil acum în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).

„Aplicațiile de procesare de tip HPC, cum ar fi inteligența artificială și realitatea augmentată, cresc în popularitate, în timp ce centrele de date lucrează la reducerea consumului de energie și fac presiuni ca industria să găsească soluții noi, mai sustenabile”, a declarat Roberto Felisi, director global senior și EMEA business leader pentru management termic, Vertiv. „Mulți furnizori de colocare, care în mod tradițional s-au bazat pe răcirea cu aer, găzduiesc acum aplicații cu procesoare de putere mai mare care necesită soluții mai eficiente de management al căldurii, cum ar fi răcirea cu lichid. Cu Vertiv Liebert® XDU clienții noștri pot satisface cererea de procesare de mare densitate, îmbunătățind în același timp eficiența operațională”.

Liebert® XDU este o unitate inovatoare de distribuție a răcirii “liquid-to-liquid”, disponibilă în două capacități, 450 kW și un model capabil de până la 1368 kW, care circulă apa prin rack-urile de servere răcite cu lichid și evacueaza căldura prin circuitul de apa caldă pe retur. Sistemul folosește un circuit pentru apă închis pentru a evita orice risipă și este capabil să utilizeze căldura captata la încălzirea birourilor, locuințelor sau fermelor din apropiere, sprijinind astfel economia circulară. Liebert® XDU folosește controale integrate de ultimă generație pentru a varia viteza pompei, pentru a optimiza temperatura apei de alimentare și pentru a asigura monitorizare și alarme inteligente ale fluxului. Soluția compactă poate fi amplasată pe rândul de lângă rack-ul pe care îl răcește sau pe o latura a încăperii.

Vertiv a dezvoltat Liebert® XDU în strânsă consultare cu operatorii de centre de date și producătorii de servere, care implementează mai frecvent soluții de tip HPC în tipuri diferite de centre de date. Compania a definit un parcurs strategic pentru a îmbunătăți tehnologiile de management termic care permit adoptarea răcirii cu lichid ca parte din investițiile sale sporite în cercetare și dezvoltare.

„Răcirea cu lichid nu este o tehnologie nouă, însă acum vedem o oportunitate reală pe piață de a genera soluții mai inovatoare de management termic. Soluția Liebert® XDU oferă clienților Vertiv posibilitatea de a introduce răcirea cu lichid la nivel de rack și de a culeage beneficiile pentru mediu”, a declarat Jon Summers, lider științific în centre de date la RISE - Institutele de Cercetare din Suedia. „Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim parcursul de cercetare și dezvoltare a Vertiv și să combinăm excelența lor în inginerie cu capabilitățile riguroase de analiză și testare ale RISE ca parte din parteneriatul nostru continuu de cercetare. Acest lucru va aduce o înțelegere tehnică mai profundă a abordărilor durabile și eficiente pentru industria centrelor de date”.

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri