OpenAi, compania care dezvoltă ChatGPT, chatbotul ce folosește inteligența artificială pentru a răspunde la diverse întrebări adresate de utilizatori, este în discuție cu mai mulți investitori pentru o nouă rundă de investiții.

Investitorii par să se îngrămădească să profite de ChatGPT, devenit faimos în rândul utilizatorilor, datorită răspunsurilor complexe pe care le oferă utilizatorilor la diverse întrebări, folosind inteligența artificială.

Founders Fund, fondul de investiții lansat de către celebrul antreprenor Peter Thiel, care a organizat petrecerea de Halloween de la Castelul Bran din 2022 și a cofondat OpenAi, ar fi unul dintre fondurile care va contribui la această rundă de finanțare, conform Financial Times.

Grupul de investitori care se află în discuții cu OpenAI ar urma să cumpere acțiuni deținute de actualii investitori, într-o tranzacție în urma căreia business-ul ar fi evaluat la 29 de miliarde de dolari. Evaluarea anterioară cota OpenAI la 20 de miliarde de dolari, în 2021.

Compania OpenAI a fost cofondată în 2015 de către mai multe nume sonore din industria tech, precum Elon Musk, Peter Thiel sau Sam Altman. În 2019, Microsoft a investit 1 miliard de dolari în OpenAi, ca parte a unui angajament prin care să dezvolte împreune noi tehnologii.

Sursa foto: Ascannio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri