Embargoul asupra imaginilor cu sâni goi impus de rețelele sociale deținute de Meta ar putea fi eliminat în curând.

Comitetul Consultativ al Meta – un grup de specialiști, politicieni și jurnaliști care emit recomandări privind politicile de moderare ale companiei – s-a pronunțat pentru eliminarea embargoului asupra imaginilor cu sâni goi, atât pe Facebook cât și pe Instagram. Recomandarea a fost făcută după ce Facebook a cenzurat o astfel de postare a unui cuplu trans și non-binar, care strângea bani pentru o operație, scrie Guardian.

”Actuala politică este bazată pe o viziune binară asupra genurilor”, afirmă Comitetul Consultativ, care cere Meta să definească criterii clare, obiective și care să respecte drepturile tuturor persoanelor. Altfel spus, să nu mai cenzureze imaginile cu sâni de femei, în vreme ce bărbații nu au nicio problemă să apară cu pieptul dezgolit pe Facebook și Instagram.

Meta are 60 de zile pentru a da un răspuns public. Nu e clar însă cum va distinge între postările cu conținut pornografic și cele pentru o cauză bună (momentan, acest lucru nu se întâmplă). De asemenea, specialiștii își pun întrebarea dacă sistemele de moderare bazate pe AI vor putea răspunde cerințelor Comitetului Consultativ.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri