22 Ianuarie 2023

Google a emis „cod roșu” din cauza ChatGPT. Au fost sunați cofondatorii Larry Page și Sergey Brin



Proprietarul Alphabet (Compania mamă care deține Google) le-a cerut ajutor cofondatorilor Larry Page și Sergey Brin după ce a fost emis și un „cod roșu” după lansarea ChatGPT, un program bazat pe inteligenţa artificială (AI) şi capabil să redacteze texte cu răspunsuri la întrebări simple.

Va putea fi Google înlocuit de ChatGPT?

Lansarea ChatGPT de pe 30 noiembrie a stârnit îngrijorări interne cu privire la monopolul pe care Google îl are în rândul motoarelor de căutare. Sundar Pichai, CEO-ul companiei a avut mai multe întâlniri în care a discutat cu echipa despre strategia de viitor a Google. Pe măsură ce ChatGPT a căpătat tot mai multă popularitate, Google a decis să emită un așa numit „cod roșu”.

Situația cu care se confruntă în prezent gigantul Google l-a determinat pe CEO să-i sune pe cofondatorii Alphabet, la mai bine de trei ani după ce aceștia au renunțat la pozițiilor lor cu rol executiv avute la Google. Miliardarii sunt însă, în Consiliul de Administrație al companiei, scrie Business Insider.

Conform sursei citate, Page și Brin au avut mai multe întâlniri cu directorii Google luna trecută pentru a elabora strategii despre Google AI și au aprobat planuri de a încorpora mai multe funcții chatbot în motorul său de căutare. Aplecarea mai mare pe zona de soluții conversaționale ce includ inteligența artificială vine după ce aua vut loc mai multe dezbateri în spațiul public în legătură cu potențialul soluției ChatGPT de a înlocui motorul de căutare Google.

„Continuăm să testăm tehnologia noastră AI la nivel intern pentru a ne asigura că este utilă și sigură și așteptăm cu nerăbdare să împărtășim mai multe detalii în curând”, a declarat un reprezentant Alphabet pentru The Times.

Frenezia din jurul chatbot-ului a stârnit și îngrijorări cu privire la dezinformare. Experții în inteligență artificială au declarat pentru Insider că nu se poate verifica singur și nu poate distinge între un fapt verificat și dezinformare. Bloomberg a raportat că poate genera, de asemenea, răspunsuri rasiste și sexiste.

ChatGPT, noul software lansat de start-up-ul californian, OpenAI a căpătat rapid tracțiune și în mediul universitar, în rândul studenților care au găsit o metodă să-și realizeze temele. Mai multe universități din lume au anunţat că îşi vor modifica examenele şi că vor considera folosirea inteligenţei artificiale de către studenţi drept o tentativă de fraudă.



Citeste si