Google a anunțat că va concedia 12.000 de angajați din cadrul companiei, adică aproximativ 6% din forța de muncă pe care o deține la nivel global. Organizația se alătură, astfel, celorlalți giganți din industria tech care au inițiat un val masiv de concedieri colective, cum sunt Microsoft, Twitter sau Meta (compania mamă a Facebook), scrie Business Insider.

Google concediază 12.000 de angajați, aproximativ 6% din forța de muncă globală, după cum a declarat Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet, compania mamă a Google. Conducerea companiei de tehnologie a informat personalul cu privire la concedieri prin mai multe informări prin care își manifestă regretul cu privire la decizia luată, dar în care li se explică angajaților și care sunt drepturile lor care survin în această situație.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul „HR 2.0: Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză” care va avea loc pe 23 februarie 2023. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Pichai a spus personalului Google că și-a asumat „întreaga responsabilitate” pentru deciziile care au adus compania în acest punct.

„În ultimii doi ani, am văzut perioade de creștere masivă. Pentru a egala și a alimenta această creștere, ne-am angajat pentru o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi”, a spus Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet.

Vom plăti angajații în perioada completă de notificare (minim 60 de zile). De asemenea, vom oferi un pachet de indemnizație de concediere începând cu 16 săptămâni de salariu plus două săptămâni pentru fiecare an suplimentar la Google. Vom plăti bonusuri pentru 2022 și timpul rămas de concediu. Vom oferi 6 luni de asistență medicală, servicii de plasare a unui loc de muncă și sprijin pentru imigrare pentru cei afectați.

În afara SUA, vom sprijini angajații în conformitate cu practicile locale. Ca o companie veche de aproape 25 de ani, suntem obligați să trecem prin cicluri economice dificile”, le-a transmis Google angajaților concediați.

Alte companii, inclusiv Microsoft, Goldman Sachs și Amazon, au anunțat deja disponibilizări luna aceasta. Meta a declarat în noiembrie 2022 că dă afară peste 11.000 de angajați, sau 13% din forța de muncă. Economiștii-șefi se așteaptă ca reducerile de locuri de muncă să continue pe tot parcursul anului 2023.

Citește și: Valul de concedieri care pândește România din umbră. Unde vom vedea disponibilizări în 2023

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri