Gigantul IT Microsoft pregătește desființarea mai multor posturi din diverse divizii pe care le are în cadrul organizației, anunță bloomberg.com. Mutarea aduce compania în rând cu alte nume mari din industrie care au anunțat disponibilizări, precum Amazon sau Facebook.

Numărul concret de posturi desființate nu a fost specificat de către sursa citată de publicația internațională. Însă, aceasta a menționat că noua rundă de concedieri este semnificativ mai mare decât cele din 2022, care au afectat mai puțin de 1% din totalul de peste 220.000 de angajați pe care compania îi are la nivel global.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul „HR 2.0: Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză” care va avea loc pe 23 februarie 2023. Te poți înscrie AICI, gratuit!

De partea cealaltă, publicația news.sky.com, vorbește de concedierea a aproximativ 5% din forța de muncă de la nivel global pe care Microsoft o are, ceea ce ar însemna aproximativ 11.000 de posturi.

Microsoft a mai făcut reduceri de personal și în iulie și octombrie anul trecut, eliminând pozițiile deschise și punând astfel pe pauză angajările în mai multe divizii.

Alte companii care au anunțat concedierea a mii de persoane anul acesta sunt Amazon(18.000 de posturi - 6% din totalul forței de muncă), Salesforce(8.000 de posturi), Meta(11.000 de posturi).

Pe partea de beneficii extrasalariale, recent, Microsoft și-a anunțat foarte discret angajații americani că nu va mai exista o limită a numărului de zile libere pe care și le pot lua. Informația a fost dezvăluită de The Verge, anunțul fiind făcut într-un mail intern trimis de Kathleen Hogan, șefa resurselor umane din Microsoft. Noua politică de personal poartă numele de ”Discretionary Time Off” (”Timp liber la discreție”) și de ea vor beneficia doar angajații permanenți din SUA – nu și cei din alte țări sau cei plătiți cu ora. Chiar și așa, sunt afectați 122.000 de angajați.

”S-a schimbat dramatic cum, când și de unde îți faci treaba”, afirmă Hogan, în mailul său. ”Un model mai flexibil de concedii era un pas logic”.

Sursa foto: Volodymyr Kyrylyuk / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri