Comisia Europeană a anunţat că interzice instalarea aplicaţiei chineze de social media TikTok pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale personalului său, pentru a proteja datele instituţiei, o decizie denunţată de reţeaua de socializare, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Funcţionarii şi angajaţii Comisiei Europene au fost invitaţi să îşi dezinstaleze aplicaţia de pe dispozitivele electronice profesionale până cel târziu la 15 martie, a precizat un purtător de cuvânt al executivului comunitar, confirmând astfel o informaţie a site-ului Euractiv.

"De la începutul mandatului său, Comisia Europeană a avut un interes puternic în securitatea cibernetică (...) În acest domeniu a fost luată astăzi o decizie" pentru "a proteja instituţia", a spus şi comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, fără a oferi alte detalii, conform Agerpres.ro.

Ca reacţie, TikTok a deplâns decizia Comisiei Europene, spunând că este "eronată".

"Suntem dezamăgiţi de această decizie, pe care o considerăm eronată şi bazată pe idei false", a precizat un purtător de cuvânt al TikTok, într-un comunicat.

Bruxelles-ul îşi concentrează de mult timp atenţia asupra TikTok şi a restului marilor companii de tehnologie, iar în acest context, în ianuarie, s-a întâlnit cu CEO-ul companiei chineze, Shou Zi Chew, pe care l-a ameninţat că va interzice utilizarea reţelei sociale în Uniunea Europeană dacă nu împiedică minorii să aibă acces la "videoclipuri potenţial mortale" şi dacă nu face imposibil transferul datelor utilizatorilor către ţări terţe.

Comisia Europeană calcă pe urmele Statelor Unite, unde Congresul le-a interzis aleşilor şi angajaţilor acestora să instaleze aplicaţia pe telefoanele oficiale.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri