Robot Industries, o companie românească ce livrează soluţii de robotizare şi automatizare, lansează robotul asistent cu tehnologie AI şi ChatGPT integrate, care poate fi utilizat în diverse domenii precum HoReCa, retail, medical, transporturi sau educaţie, a anunţat compania, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, noul robot asistent de la Robot Industries, RI Mini, este primul robot din lume dezvoltat pe platforma Qualcomm, Qualcomm Snapdragon 845, ceea ce îi oferă perfomanţe superioare din punct de vedere al consumului energetic şi al capabilităţilor tehnice.

Astfel, RI Mini este uşor de integrat în diverse operaţiuni, în domenii de la HoReCa şi retail, până la domenii precum cel medical, transporturi sau educaţie.

"Graţie multiplelor funcţionalităţi cu care este dotat, acesta efectuează diferite comenzi - în funcţie de programare: de la întâmpinarea oaspeţilor, ghidarea acestora până la prezentarea meniului, prezentarea unor promoţii sau oferte speciale. Prin integrarea softului cu aplicaţia Chat GPT, robotul poate dialoga liber cu interlocutorii săi umani, oferindu-le răspunsuri la întrebări, recomandări gastronomice, informaţii şi chiar sfaturi. Opţiunile de dialog sunt nelimitate, performanţa din punct de vedere al modului de interacţiune cu publicul precum şi performanţele sale lingvistice îmbunătăţindu-se continuu", se menţionează în comunicat.

Spre deosebire de predecesorii săi, roboţi asistenţi disponibili până acum pe piaţa locală, noul robot asistent RI Mini poate să îndeplinească, pe lângă activităţile standard, şi roluri mai complexe, precum cele de asistenţă pentru pacienţi sau chiar supravegherea şi asistenţa persoanelor în vârstă.

RI Mini are aplicabilitate şi în activităţile administrative de birou, având funcţia de meeting assistant, fiind o alternativă interactivă la aplicaţiile clasice de virtual meeting. Noul model are o autonomie de până la 14 h.

Robotul asistent RI Mini poate fi folosit şi în alte domenii, cum ar fi întâmpinarea, preluarea şi verificarea programărilor şi redirecţionarea pacienţilor în clinicile sau cabinetele medicale, dar și ca ghid virtual.

Robot Industries este o companie 100% românească care şi-a propus să extindă utilizarea soluţiilor de robotizare pe scară largă în România, inclusiv pe segmentul IMM-urilor, oferind soluţii de achiziţie sau închiriere a roboţilor.

Sursa foto: Shutterstock / Rokas Tenys

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri