Industria IT&C din România ar putea ajunge la 10% din PIB în 2025, de la 7 - 7,5% în acest moment, a declarat, miercuri, managerul general al Microsoft, Bogdan Putinică.

"Industria IT&C din România în momentul de faţă a trecut de 7 - 7,5% (din PIB - n.r.). Am auzit dimineaţă o cifră de la unul din reprezentanţii guvernului de aproape 8%. Să sperăm că se închide 8% sau peste 8% în 2023. Este pe traiectorie de creştere, ceea ce este oarecum cunoscut. Toată lumea ştie că IT-ul în România este un sector absolut în explozie. Ne aşteptăm în 2025, dacă toate lucrurile rămân pe această traiectorie, să ne uităm la 10% din PIB în industria IT&C-ului din România", a spus Bogdan Putinică, la evenimentul "Microsoft Envision Romania 2023", conform Agerpres.ro.

De asemenea, el a făcut referire la colaborarea strategică cu Ministerul Apărării şi a menţionat că aceasta acoperă piloni fundamentali pentru Armata României: educaţie, competenţe digitale şi cybersecurity.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat marţi că a semnat recent Memorandumul de Înţelegere cu Microsoft România privind colaborarea în domeniul tehnologiei informaţiei, securităţii şi apărării cibernetice, conform unui comunicat al Ministerului.

MApN şi Microsoft România precizează că respectivul memorandum nu conţine niciun angajament al Ministerului Apărării Naţionale de a achiziţiona ofertele comerciale ale Microsoft şi nu obligă părţile la o posibilă colaborare comercială.

Ca urmare a acestei colaborări, Microsoft va furniza atât informaţii care vizează experienţa practică la scară globală, cât şi exemple de bune practici şi beneficiile aduse de implementarea unor tehnologii sau ecosisteme inovatoare precum cele referitoare la aplicaţii ale Inteligenţei Artificiale, Data Analytics, Cloud, Big & Open Data, Internet of Things, ZeroTrust, Data Lake şi Data Warehouse, arată sursa citată.

Totodată, Microsoft va pune la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale informaţii referitoare la tehnologii privind infrastructuri securizate, servicii şi platforme standard pentru colaborare, cu accent pe securitatea şi protecţia datelor ca piloni principali pentru consolidarea capacităţilor de securitate cibernetică şi analiză a ameninţărilor din spaţiul cibernetic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri