Twitter le va permite utilizatorilor săi să acceseze acțiuni, criptomonede și alte active financiare prin intermediul unui parteneriat cu eToro, platformă de tranzacționare online. Noua funcție le va permite utilizatorilor să vizualizeze grafice pentru o gamă extinsă de instrumente financiare și să cumpere sau să vândă acțiuni și alte active prin intermediul eToro, a declarat compania pentru CNBC.

În prezent, este deja posibilă vizualizarea în timp real a datelor de tranzacționare de la TradingView pentru fonduri pe indici, cum ar fi S&P 500, și acțiuni ale unor companii precum Tesla. Acest lucru se poate face folosind funcția "cashtags" de la Twitter.

Odată cu parteneriatul cu eToro, "cashtags" de pe Twitter va fi extins pentru a acoperi mult mai multe instrumente și clase de active, a declarat un purtător de cuvânt al eToro.

Parteneriatul este un eveniment important, ținând cont de practicile lui Elon Musk de când a preluat frâiele Twitter în calitate de CEO.

Cum devine Twitter un fintech

„Twitterul financiar” a devenit o căutare populară pe aplicație, pe care mulți oameni o folosesc pentru a găsi știri de ultimă oră și actualizări despre acțiuni și alte active. Twitter a fost o platformă cheie care a dus la creșterea spectaculoasă a numărului de persoane obișnuite care au început să tranzacționeze pe burse în 2021.

Twitter a adăugat date privind prețurile pentru $Cashtags în decembrie 2022. De la începutul anului 2023, au existat peste 420 de milioane de căutări pentru Cashtags, numărul de căutări fiind în medie de aproximativ 4,7 milioane pe zi.

Musk și-a propus să transforme Twitter într-o așa-numită "super-aplicație". Astfel de aplicații tind să ofere utilizatorilor o serie de servicii, cum ar fi mesageria instant, servicii bancare și de călătorie.

Conceptul s-a dovedit extrem de popular în Asia de Est. În China, gigantul de internet Tencent oferă plăți prin intermediul aplicației sale de mesagerie WeChat.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri