Fanii produselor Apple ar putea avea parte în curând de unul dintre cele mai ambițioase produse lansate de compania din Cupertino în ultimii ani: un set de ochelari pentru realitate virtuală și realitate augmentată. Nu este însă singura lansare pregătită de gigantul tehnologiei.

Ar fi vorba despre un set pentru ”realitate mixtă” – adică atât realitate virtuală (VR) cât și realitate augmentată (AR). Acest produs poate marca începutul unei noi ere pentru companie și chiar revoluționa modul în care utilizatorii interacționează cu tehnologia și cu lumea din jurul lor, scrie CNN.

CEO-ul Apple, Tim Cook, s-a arătat încrezător de-a lungul anilor în viitorul acestei tehnologii, chiar dacă ea nu a prins niciodată conform așteptărilor. Gizmodo susține că setul VR/AR ar fi unul dintre cele mai mari riscuri asumate de Apple de la lansarea primului iPhone încoace. Informațiile dezvăluite până acum indică un preț de circa 3.000 de dolari și un posibil nume al produsului: ”Reality One” sau ”Reality Pro”.

Ochelarii de realitate virtuală ar putea avea și propriul sistem de operare, xrOS. Acesta va permitea folosirea majorității aplicațiilor din iOS. Vor avea un display 4K OLED dar, din cauza dimensiunilor bateriei, nu vor fi complet wireless, ci vor avea un cablu de alimentare.

Anunțul este așteptat la Worldwide Developers Conference (WWDC) care începe pe 5 iunie la Cupertino, la ora 20:00 (ora României). Evenimentul poate fi urmărit LIVE aici:

De asemenea, Apple va mai face anunțuri privind iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 și watchOS 10, sisteme de operare care aduc mici îmbunătățiri față de predecesoarele lor. Ar putea fi lansat și MacBook Air 15, cu display de 15 inci, și alte câteva modele de laptopuri.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri