Bucureştiul va avea un Hub prin intermediul căruia vor fi digitalizate serviciile de management urban şi mobilitate urbană şi va fi pusă în funcţiune o platformă pentru comunicarea cu cetăţenii şi formarea iniţiativelor, a anunţat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

"Capitala va avea un Hub prin intermediul căruia vor fi digitalizate serviciile de management urban şi mobilitate urbană. Vom avea propriile platforme digitale, care vor fi corelate cu platforma naţională - Observatorul Teritorial Naţional. Pentru acest proiect, am semnat anul trecut cu Ministerul Dezvoltării un contract de finanţare, prin PNRR, de 5.858.013 lei. Proiectul va fi realizat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti (ADIZMB), în baza unui protocol încheiat cu municipalitatea, aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti", spune Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Nicuşor Dan explică faptul că Hub-ul va asigura o monitorizare şi o coordonare integrată a aspectelor ce ţin de îmbunătăţirea mobilităţii urbane şi implicit a celor legate de calitatea vieţii şi a aerului.

"Concret, vom actualiza baza de date urbane a Municipiului Bucureşti şi vom realiza o platformă de date deschise în domeniul mobilităţii urbane şi urbanismului. Totodată, vom pune în funcţiune o platformă pentru comunicarea cu cetăţenii şi formarea iniţiativelor. De asemenea, vom realiza o platformă de servicii publice urbanistice. Observatorul Teritorial va integra informaţiile cuprinse în documentaţiile de amenajarea teritoriului şi urbanism, în special cele din planurile urbanistice generale şi PUZ, pentru a sprijini autorităţile şi toţi factorii interesaţi în fundamentarea deciziilor legate de planificare teritorială", adaugă Nicuşor Dan.

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri