1 August 2007

Hewlett Packard vrea sa deschida in Iasi un nou centru pentru servicii financiare



Trei reprezentanti ai Hewlett Packard au discutat cu primarul Iasiului Gheorghe Nichita posibilitatea deschiderii unui centru in capitala Moldovei, respectiv o fabrica virtuala pentru servicii financiare si administrative

“Deocamdata, ei studiaza oportunitatile de afaceri din mai multe orase. S-au interesat in special de infrastructura de transport si au avut intalniri si cu reprezentanti ai universitatii. Sper sa-i convingem sa aleaga Iasiul. Prin deschiderea centrului, s-ar crea 1.000 de locuri de munca”, a declarat, citat de NewsIn, primarul Gheorghe Nichita.

Acesta a adaugat ca reprezentantii Hewlett Packard i-au solicitat detalii despre strategia municipiului Iasi, in special pe componenta servicii comunicationale.

Potrivit primarului Iasiului, compania va lua o decizie in privinta locatiei noului centru in urmatoarele noua luni, dupa studierea oportunitatilor de afaceri si din alte orase.

Hewlett Packard a deschis in martie 2006, in capitala, un centru de externalizare a proceselor de afaceri, clientii companiei beneficiind de servicii de gestiune a comenzilor, servicii de administrare a contractelor, servicii de gestionare a proceselor financiare de creditare cat si servicii de urmarire a balantelor de plati.

Producatorul mondial de calculatoare are peste 160.000 de angajati iar in anul 2006 a inregistrat o cifra de afaceri de 94 miliarde de dolari.

In Romania, Hewlett Packard are in capitala aproximativ 1.600 de angajati.



Citeste si