Numarul de utilizatori din intreaga lume a atins cifra de 824 de milioane de utilizatori, de-a lungul primei luni a acestui an, arata comScore. Procentul inregistrat nu include utilizatorii care au folosit Internetul de la calculatoare publice sau de la telefoane mobile.

Totodata, in timp ce audienta Internetului a scazut in Statele Unite si in alte tari dezvoltate, aceasta si-a accelerat cresterea in alte regiuni alte lumii, cum sunt Asia-Pacific si estul Europei.

Zona Asia-Pacific este una din regiunile cu cel mai mare numar de utilizatori online. In ianuarie 2008, s-au inregistrat 309 milioane de utilizatori online, numai in aceasta regiune, ceea ce inseamna o crestere cu 14% fata de anul precedent, conform eMarketer.

Citeste si:

Europa ocupa cel de-al doilea loc, cu 233 de milioane de utilizatori, doar in luna ianuarie a acestui an. Continentul european a cunoscut o crestere a numarului de utilizatori cu 6,8% fata de 2007.

De asemenea, populatia online din America Latina si Orientul Mijlociu, a inceput sa se dezvolte rapid, inregistrand, in ianuarie 2008, o crestere de 16,6% si, respectiv, 20%, fata de anul trecut, arata studiul comScore.

Cu toate acestea, cele doua regiuni detin un procent mic din numarul total de utilizatori de Internet din lume, cu doar 59 si, respectiv, 40 de milioane de utilizatori.