8 Mai 2008

Piata IT&C din Romania ar putea ajunge la 7 mld. euro in 2008



Valoarea pietei IT&C din Romania ar putea ajunge la sapte miliarde de euro pana la sfarsitul acestui an, comparativ cu 5,12 miliarde de euro inregistrate anul trecut, a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Karoly Borbely.

"Principalii vectori care vor determina cresterea pietei vor fi introducerea noilor tehnologii si sporirea utilizarii celor deja existente.

Este vorba de primele servicii de internet de tip WiMAX, trecerea de la televiziunia analogica la cea digitala, acordarea unei noi licente de telefonie mobila pentru banda de frecvente 410/415 si 420/425 MHz, diversificarea si extinderea serviciilor din domeniul IT, precum si posibilitatea accesarii fondurilor structurale destinate domeniului IT&C", a declarat ministrul comunicatiilor si tehnosogiei informatiei, Karoly Borbely.

In cadrul vizitei oficiale la CERF, Karoly Borbely a vizitat standurile celor trei pavilioane tematice: "Comunicatii", "Solutii si sisteme IT" si "Solutii IT pentru afaceri si distributie IT". Ministrul de resort a vizitat si standul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI).

CERF 2008 este cea de-a 17-a editie a celui mai mare targ anual IT&C din Romania, la care isi expun produsele 130 de companii nationale si multinationale, active pe piata serviciilor si produselor de tehnologia infprmatiei si comunicatiilor.



Citeste si