ANC a alocat aproape 1,1 milioane euro pentru serviciul de portabilitate a numerelor de telefon, iar in aceasta suma intra 380.000 euro campania de informare, 568.000 euro in prima etapa pentru creearea bazei de date si 150.000 euro reprezinta suplimentarea acesteia, a declarat presedintele ANC, citat de NewsIn.

De asemenea, presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), Liviu Nistoran, a stabilit impreuna cu operatorii de telefonie o limita de 300 de cereri pe zi de furnizor-donor pentru prima luna, mentionand ca aceasta limita se va ridica in functie de evolutia programului.

Presedintele ANC a anuntat marti ca baza de date centralizata necesara pentru implementarea portabilitatii numerelor este capabila sa asigure toate functiile necesare desfasurarii proceselor de portare.

Potrivit presedintelui ANC, portabilitatea permite schimbarea furnizorului de telefonie cu pastrarea numarului de telefon, diminuandu-se reticenta utilizatoriilor la schimbarea furnizorului de servicii de telefonie si asigurandu-se o mai mare libertate de alegere.

Totodata, prin cresterea puterii de negociere a utilizatorilor se stimuleaza operatorii sa devina mai eficienti si sa ofere servicii mai bune la tarife mai avantajoase si sa investeasca in atragerea si pastrarea clientilor. Pe termen lung, acest lucru ar putea impulsiona operatorii sa reduca diferentele dintre tarifele in "retea" si "in afara retelei".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si