De asemenea, presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), Liviu Nistoran, a stabilit impreuna cu operatorii de telefonie o limita de 300 de cereri pe zi de furnizor-donor pentru prima luna, mentionand ca aceasta limita se va ridica in functie de evolutia programului.

Presedintele ANC a anuntat marti ca baza de date centralizata necesara pentru implementarea portabilitatii numerelor este capabila sa asigure toate functiile necesare desfasurarii proceselor de portare.

Potrivit presedintelui ANC, portabilitatea permite schimbarea furnizorului de telefonie cu pastrarea numarului de telefon, diminuandu-se reticenta utilizatoriilor la schimbarea furnizorului de servicii de telefonie si asigurandu-se o mai mare libertate de alegere.

Totodata, prin cresterea puterii de negociere a utilizatorilor se stimuleaza operatorii sa devina mai eficienti si sa ofere servicii mai bune la tarife mai avantajoase si sa investeasca in atragerea si pastrarea clientilor. Pe termen lung, acest lucru ar putea impulsiona operatorii sa reduca diferentele dintre tarifele in "retea" si "in afara retelei".