30 Octombrie 2008

Nokia: Declinul din piata jocurilor pe telefoane mobile va continua pe fondul crizei



Criza economica globala va afecta piata de jocuri pe telefonul mobil in acest an si in 2009, dupa ce a suferit deja o neasteptata scadere anul trecut, a declarat seful diviziei de jocuri de la Nokia.

“Acest an este unul dur si poate fi mai violent. Sunt dificultati in pietele din Europa de Vest si America de Nord”, a declarat seful diviziei de jocuri de la Nokia, Jaakko Kaidesoja.

El a mai declarat ca extinderea problemelor economice va afecta piata si in 2009.

“Ne asteptam la continuarea acestei perioade dificile, iar piata mondiala de jocuri nu va mai fi pe crestere”, a adaugat Kaidesoja, completand ca unele segmente de piata, cum ar fi jocurile descarcate prealabil, N-Gage si iPhone, ar putea sa inregistreze un avans.

Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, care cu sase luni in urma lansa serviciul de jocuri N-Gage, a atras un numar foarte mic de descarcari, deoarece utilizatorii si-au instalat singuri serviciul pe telefonul mobil, fara sa il foloseasca pe cel online.

Nokia a anuntat ca jucatorii au creat 400.000 de profile personale pe N-Gage Arena de la lansarea de acum 6 luni, si a declarat ca sunt vandute mai mult de 20 de milioane de telefoane capabile N-Gage, dar nu a declarat cati oameni au cumparat jocuri N-Gage.

El a declarat ca firma lucreaza, de asemenea, la suportul touch screen pentru N-Gage si planuieste sa lanseze astfel de soft-uri anul viitor.

In Romania, piata de gaming, care include consolele de jocuri, jocuri si accesorii de jocuri, va atinge in 2008 o valoare de aproximativ 15 milioane euro pana la sfarsitul anului acesta, urmand ca trimestrul patru sa contribuie cu 50% la aceasta valoare, potrivit Flamingo International, unul din jucatorii de pe piata romana de retail cu produse electronice, electrocasnice si IT&C.

Cititi si Jocurile video si spatiile de recreere cresc productivitatea angajatilor



Citeste si