15 Iunie 2009

Noul CEO al Palm este un fost executiv Apple



Jon Rubinstein, un fost executiv ce a lucrat la dezvoltarea iPod de la Apple, a fost numit in functia de director executiv al producatorului de smartphone-uri Palm, inlocuindu-l pe Ed Colligan, care a parasit compania dupa 16 ani de la venirea sa, scrie presa internationala.
“Speram ca investitorii sa vada aceasta inlocuire ca una pozitiva”, au declarat analistii JPMorgan. “De asemenea, credem ca Jon Rubinstein a stat in spatele dezvoltarii terminalului Palm Pre”, au adaugat analistii.

Mutarea executivilor vine la cateva zile de la lansarea Palm Pre, o parte importanta a planului de restructurare inceput in urma cu doi ani pentru resuscitarea diviziei de terminale a Palm, scrie Wall Street Journal.

“Sub conducerea lui Rubinstein, un fost executiv experimentat care a condus divizia iPod de la Apple, ne astepta ca Palm se se axeze pe inovatie si executie, arii unde Palm a pierdut terenul pe care l-a castigat in trecut”, a declarat Lawrence Harris de la CL King.

Palm a anuntat ca Ed Colligan se va alatura firmei de capital Elevation Partners, care detine o participatie importanta in compania Palm. Ca parte a tranzactiei, Elevation l-a instalat pe Rubinstein in functia de presedinte executiv pentru a conduce dezvoltarea Pre si a noului sistem de operare, numit webOS, care serveste ca o fundatie pentru viitoarea familie de instrumente wireless.

Colligan se afla la Palm de aproximativ 16 ani si a servit ca director executiv la Handspring inainte de fuziunea companiei cu Palm, in 2003.

“In ultimii doi ani, am lucrat foarte mult alaturi de Ed”, a declarat Rubinstein(foto). “Cu noul sistem de operare webOS avem 10 ani in plus de inovatie, iar Palm Pre este deja unul dintre cele mai bine privite terminale ale anului”, a adaugat acesta.

Inainte de a veni la Palm, Rubinstein a petrecut aproape 10 ani la Apple, unde a servit ca vice-presedinte de inginerie si a asistat la dezvoltarea unora dintre cele mai faimoase computere Mac ale companiei, precum si la dezvoltarea player-ului digital iPod.



Citeste si