15 Septembrie 2009

Primul telefon LG Android



LG Electronics, unul dintre liderii globali in domeniul comunicatiilor mobile, anunta lansarea primului telefon Android, care se inscrie in strategia globala LG pe segmentul de terminale smart (inteligente).
Anuntul LG de lansare a primului terminal Android a fost facut la doar o saptamana dupa ce compania, care detine a treia pozitie pe piata terminalelor mobile la nivel global, a anuntat ca va introduce in urmatoarele saptamani trei noi modele de smartphone-uri cu sistem de operare Windows Mobile.

Noul LG-GW620 are ecran complet tactil de 3'' si tastatura Qwerty glisanta. Smartphone-ul foloseste un sistem de operare care a fost creat de la zero pentru a fi compatibil cu un numar mare de aplicatii si servicii dezvoltate de Google special pentru a fi utilizate pe terminalele mobile.

"Obiectivul nostru este sa oferim o gama mare de terminale din categoria smartphones pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a-si alege terminalul potrivit. Telefonul Android este doar unul dintre modelele smart pe care intentionam sa le introducem in intreaga lume in anii care urmeaza", a declarat Skott Ahn, presedinte si CEO al companiei Mobile Communication a LG Electronics.

Alaturi de modelul Android, LG a anuntat in luna septembrie a acestui an ca va introduce cel putin 13 modele de terminale smartphone in urmatoarele 16 luni, cu sistemul de operare Windows Mobile. Ultima versiune, 6.5, a fost recent anuntata in urma cu o saptamana.

Modelul LG-GW620 va fi disponibil din octombrie in mai multe piete din Europa. In Romania nu se poate confirma o data exacta de lansare a terminalului.

Pretul terminalului nu poate fi inca dezvaluit, potrivit reprezentantilor companiei.



Citeste si