10 Iunie 2010

Morgan Stanley: Tabletele PC vor depasi vanzarile de netbook-uri in urmatorii doi ani



Analistii Morgan Stanley preconizeaza ca vanzarile de tablete vor depasi netbook-urile pana in 2012, ca urmare a succesului neasteptat inregistrat de iPad, scrie CNN.
Katy Huberty, analist Morgan Stanley, a revizuit estimarea sa pentru vanzarile de iPad (cea mai populara tableta la ora actuala) din 2010 de la sase milioane de unitati la 10 milioane unitati. Huberty afirma totodata ca pretul pentru o actiune a companiei californiene Apple va creste de la 310 dolari la 332 dolari.

Vanzarile puternice de iPad-uri si scaderea vanzarilor de netbook-uri au determinat aceasta estimare, explica analistul Morgan Stanley.

“iPad ar putea deveni cel mai bine vandut terminal mobil cu internet si cel mai popular de acest tip din istorie. De asemenea, utilizarea iPad demonstreaza ca tableta poate fi folosita ca un computer portabil”, declara analistul Morgan Stanley.

De asemenea, Morgan Stanley mai arata ca iPad deja a depasit cota de piata a browserelor web prezente pe iPod touch.

“De asemenea, computerele tableta sunt partial responsabile pentru o declinul vanzarilor de netbook-uri, care in luna aprilie au scazut cu 13% fata de o crestere de 45%, cat era in primul trimestru din 2010”, a mai spus Katy Huberty.



Citeste si