20 Iulie 2010

Nokia Siemens Networks cumpara productia de echipamente de retea Motorola



Compania Nokia Siemens Networks va cumpara divizia de productie de echipamente pentru retele de telecomunicatii a Motorola pentru 1,2 miliarde de dolari, obtinand astfel o pozitie puternica pe piata nord-americana si locul al doilea la niovel mondial, transmite Reuters, conform Mediafax.

Compania a anuntat saptamana trecuta ca poarta negocieri pentru preluarea diviziei ce produce echipamente de telecomunicatii a Motorola.

Nokia Siemens Networks, o companie mixta intre grupul finlandez Nokia si cel german Siemens, a intampinat dificultati in a face profit pe piata globala a productiei de echipamente pentru retelele de telecomunicatii, care se ridica la 82 de miliarde de dolari.

Sub conducerea directorului general Rajeev Suri, compania a inceput sa urmareasca mai agresiv dezvoltarea afacerilor si sa contracareze strategiile liderului pietei, grupul Ericsson, si ale producatorului chinez Huawei. Acordul cu Motorola va ajuta Nokia Siemens sa depaseasca Huawei.

Nokia Siemens a incercat fara succes sa-si majoreze in ultima perioada cota de piata in America de Nord. Veniturile din operatiunile derulate in regiune au scazut cu 9% in primul trimestru, la 153 de milioane de euro, reprezentand doar 6% din total.



Citeste si