20 Septembrie 2010

Americanii de la Plexus vor sa investeasca 6,3 mil. euro intr-o fabrica de telecomunicatii la Oradea



Compania americana Plexus vrea sa investeasca 6,3 milioane de euro intr-o fabrica de echipamente de telecomunicatii si aparatura wireless care sa fie deservita de aproximativ 200 de angajati si sa inceapa productia din toamna anului 2011, in Parcul Industrial din Oradea.

Firma Plexus si-a manifestat intentia de a investi la Oradea intr-o unitate de productie, ceea ce ar duce la aparitia a peste 200 de noi locuri de munca, potrivit Mediafax.

Unitatea de productie de la Oradea a firmei Plexus va fi cea de-a doua fabrica deschisa in Europa dupa cea din Scotia. Compania este specializata in produse care se adreseaza pietelor de echipamente de telecomunicatii si de infrastructura wireless, produse industriale, echipamente medicale si echipamente din domeniul militar si aeronautic.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Primaria Oradea, Plexus intentioneaza sa concesioneze aproximativ noua hectare de teren in parcul industrial.

"Compania intentioneaza sa concesioneze aproximativ noua hectare de teren in parcul industrial, acesta fiind situat in vecinatatea terenului concesionat de compania coreana Shin Heung. Dupa semnarea contractului de concesiune, Plexus va incepe realizarea proiectului tehnic pentru cladirea din parcul industrial, aceasta constand in hale de productie si birouri", se arata in comunicat.

Delia Ungur, administratorul parcului industrial, a declarat ca actele pentru concesionarea terenului vor fi semnate din aceasta toamna.

"In aproximativ o luna vom semna contractul de concesionare, dupa care firma va incepe lucrarile de proiectare. Timpul este scurt pentru ca investitorul si-a propus ca in ultimul trimestru din 2011 sa lanseze deja productia la Oradea".

Administratorul parcului industrial a afirmat ca, desi investitorul se angajeaza la o investitie minima de circa 6,3 milioane de euro, suma totala va ajunge la aproximativ 20 de milioane de euro.

"Firmele sunt prudente atunci cand se angajeaza sa investeasca intr-o tara straina. La fel s-a intamplat si cu Shinheung Electronics, care s-a angajat initial la o investitie minima de opt milioane euro, care a ajuns in final la 30 de milioane de euro", a spus Delia Ungur.

In parcul industrial, 18 firme au concesionat teren, parte din ele reprezentate de intreprinzatori locali care s-au relocat, cum ar fi Congips, Perind, Simbac sau Carbenta Com, dar si investitori straini nou atrasi precum Decoletaje & Conjuntos, Auxim sau Shinheung Electronics.



Citeste si