18 Ianuarie 2011

TotalSoft se orienteaza pe pietele care dau semne clare de iesire din criza



TotalSoft, unul dintre principalii producatori locali de software de business, isi propune o crestere de 20% a cifrei de afaceri in 2011 si de minim 25% a profitului, crestere bazata atat pe forta locala, cat si pe cea internationala.

In 2010 conducerea TotalSoft estima ca producatorul va ajunge la afaceri de 22 de milioane de euro si un profit operational de 4,6 milioane de euro.

Anul acesta, orientarea TotalSoft va fi spre segmentul superior de piata (companii medii spre mari). Compania isi bazeaza cresterea pe forta locala, dar si pe cea internationala.

"Primele semne au aparut deja, dat fiind ca avem contracte in derulare, aduse de subsidiarele externe din Qatar si Bulgaria", a afirmat Daniel Ionescu (foto), director de marketing si strategie al TotalSoft. (Citeste si Profil IT - Daniel Ionescu, Totalsoft: As cheltui cel mult 300 de euro pentru un smartphone)

In plus, anul acesta, compania se va orienta si spre pietele vestice care dau deja semne clare de iesire din recesiune si in care exista deja referinte prin proiectele realizate in 2010 - Austria si Germania.

Vezi si ANALIZA: Prognoze pentru piata de software in 2011

Charisma ERP, sistemul informatic al celor de la TotalSoft, a intrat pe piata din Africa, urmand sa fie implementat la Carrefour Automobile Dakar. Contractul cu firma senegaleza, dealer BMW si Land Rover, a fost semnat saptamana trecuta si prevede implementarea solutiei sale de leasing in urmatoarele 4 luni.

Carrefour Automobile a preluat de curand compania de creditare LocAfrique si a devenit unul din principalii jucatori ai pietei de leasing din Senegal, avand planuri de extindere in 7 tari din regiune.

TotalSoft va furniza o solutie compusa dintr-o serie de module destinate nu doar gestionarii activitatii de leasing, ci si modelarii business-ului in vederea extinderii sale atat la nivel local, cat si international.

O alta componenta va fi interfatarea Charismei cu aplicatia Bancii Centrale a Africii de Vest si adaptarea sistemului de raportare conform legislatiei in vigoare in aceasta regiune.

In 2010, TotalSoft a deschis birouri in Bulgaria, Grecia, Serbia si Qatar si a anuntat un buget total de achizitii intre 30-50 de milioane de euro pentru Turcia si Grecia, capitalul fiind asigurat de Global Finance, fondul de investitii elen care detine pachetul majoritar din compania fondata in 1994.



Citeste si